Три жертви след голям пожар в апартамент в столичния квартал

...
Три жертви след голям пожар в апартамент в столичния квартал
Коментари Харесай

Пожарът с три жертви в „Люлин“ тръгнал от готварска печка, пътят на двете жени бил блокиран

Три жертви след огромен пожар в апартамент в столичния квартал " Люлин 3 ".

След подадения сигнал за него екипите на пожарната, полицията и Спешна помощ незабавно идват на място и откриват, че огънят е тръгнал от жилището на 91-годишен мъж.

Пожарникарите са съумели да го извадят от жилището, само че малко по-късно той е умрял. Две дами – майка и щерка, в прилежащо жилище също починаха. Наложило се е огнеборците да разбият вратата, с цел да стигнат до тях. Медиците на място установяват обаче единствено гибелта им. По-младата жена е на 28 години.

„ Съобщението за пожара е получено едвам когато пламъците са избили на открито. Били са видяни от жители. Това ненапълно е забавило действието на профилираните екипи. Пожарът е обхванал напълно горящия апартамент, задимил е стълбищната клетка “. Това разяснява пред bTV комисар Росен Петров, заместник-директор на Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

В жилището на възрастния мъж е имало всевъзможни движимости, които пожарът е обхванал.

„ Огънят е задимил етажа над горящия апартамент и по този метод е блокирал пътя за евакуация на живеещите там “, уточни още той.

Смъртта настава поради задушаване и обгазяване. 

След като пожарът е сподавен, специалисти правят оглед на местопроизшествието и откриват, че повода за огъня е неизправно прилагане на нагревателни уреди. Пожарът е тръгнал от готварска печка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР