Три жертви на трафик на хора са били спасени при

...
Три жертви на трафик на хора са били спасени при
Коментари Харесай

Три жертви на трафик на хора са спасени при съвместна акция с Интерпол

Три жертви на трафик на хора са били избавени при огромна взаимна интервенция на Интерпол в България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова.

" Момчето е било насила да проси, а момичето да извършва полови услуги. Те са подали сигнали в полицията и им е било оказано подпомагане. Установихме и трета жертва, която е била полово експлоатирана в Германия. Българската гражданка към този момент е върната в родния си град и е формирано досъдебно произвеждане ", изясни наблюдаващият прокурор Теодора Тодорова на конференция.

По време на интервенция " Тезей " са били тествани 16 нощни клуба в София, гранични пунктове и транспортни средства, като акцията е била за трафик на хора, контрабанда на опиати и нелегално прекосяване на границата.

На Дунав мост са открити близо 36 кг хероин. Повдигнато е обвиняване на българин, който може да получи сред 15 и 20 години затвор. В момента той е в ареста. На същия пункт по-рано по време на акцията са открити 94 кг хероин.

На 13 декември след сигнал за продажба на опиати са били арестувани трима души, а единият е осъждан неведнъж и разгласен за национално търсене.

" На територията на България под надзора на основния прокурор Иван Гешев бяха осъществени сполучливо няколко интервенции. В цялата страна бяха осъществени инспекции в голям брой стриптийз питейни заведения, за които имахме данни, че работят жертви на трафик на хора за полова употреба ", сподели на конференция представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя добави, че са били предотвратени опити за нелегално прекосяване на държавната граница и са открити търсени лица, коли и документи.

Намерени са и големи количества оръжие, наркотични субстанции и парични суми, а вследствие на засиления надзор в нощните заведения някои от тях са прекратили активността си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР