Три жени със сходни оплаквания - гадене, повръщане, студени тръпки,

...
Три жени със сходни оплаквания - гадене, повръщане, студени тръпки,
Коментари Харесай

Домашно кисело зеле вкара три жени в болница

Три дами със сходни недоволства - гадене, повръщане, студени тръпки, а две от тях и с диариен синдром, са приети в болница на 2 февруари в Областната болница в Пазарджик, оповестиха от Пресцентъра на лечебното заведение.
Жените са надлежно на възраст 80, 51 и 35 години. И при трите признаците се появяват 2 часа след консумация на кисело зеле и зелев сок, които са били домашно приготвени в бидон.
Състоянието и на трите дами при постъпването им в болничното заведение е било тежко. Те са признати с ниска телесна температура, настинка, точковидни зеници, позиви за повръщане и диария. Поради тежкото положение са настанени в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване, където са осъществени реанимационни мероприятия за стабилизирането им. Днес трите заболели дами са преведени в Инфекциозно поделение за изолираност, спомагателни проучвания и следене.
Към момента положението и на трите е устойчиво. От първите взети проби за микробиологично проучване не се открива напредък на патогенни микроорганизми, само че резултатите не са дефинитивни и наблюдението продължава.
От лечебното заведение припомнят на жителите, че при домашно консервиране е значимо да се съблюдават всички условия за сигурност. Важно е да се знае дали продуктите са третирани с пестициди, спазен ли е карантинният период след приложението им. Преди да се подготвят продуктите, би трябвало добре да се измиват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР