Три жени оцеляха след катастрофата на пътнически самолет край кубинската

...
Три жени оцеляха след катастрофата на пътнически самолет край кубинската
Коментари Харесай

Над 100 души загинаха при самолетна катастрофа в Куба

Три дами оцеляха след злополуката на пътнически аероплан край кубинската столица Хавана. Те бяха откарани в болница в сериозно положение, където една от тях е умряла. По последни данни на борда Боинга е имало 110 души - 104-ма пасажери и 6-ма души екипаж. Самолетът, който е правил вътрешен полет, се разруши малко след излитането от летище " Хосе Марти ".

Пътническият аероплан - Боинг 737 е паднал в земеделската зона сред летището и обитаемото място Сантяго де-Лас-Вегас, намиращо се на 20 км южно от Хавана.
Пожарът към този момент е сподавен и стартира идентифициране на жертвите, сподели кубинският президент Мигел Диас-Канел, който дойде на мястото на злополуката.

" Вече е основана комисия към Министерството на превоза, която ще обяснява аргументите за случая. Изразяваме голямо страдание за човешките жертви и взаимност със фамилиите на починалите. Ще осведомяваме навреме за резултатите от следствието ", уточни той.
С изясняване на аргументите за злополуката се е заела комисия от транспортното министерство на Куба. Черните кутии към момента се търсят, заяви Пренса Латина. Инцидентът е станал малко след излитането на самолета по време на първия му завой, настояват очевидци. Машината е съвсем изцяло погубен при рухването, както и от последвалия огън.

Боингът е изпълнявал вътрешен полет до Олгин, Източна Куба. Самолетът на държавната самолетна компания " Кубана де авиасион " е бил взет чартърен от дребната мексиканска самолетна компания.

Няма данни за потърпевши български жители, оповестяват от Министерството на външните работи. Посолството ни в Куба е в контакт с локалните управляващи.
Българските жители, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го създадат на дежурните телефони на задачата в Куба: +537 204 67 66 ; +537 204 67 68 . Дежурен телефон в извънработно време: +535 286 24 49 .

Кубинските управляващи оповестиха народен печал за починалите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР