Три жени и едно дете са били оставени да умрат

...
Три жени и едно дете са били оставени да умрат
Коментари Харесай

Испанско НПО: Либийската брегова охрана е оставила трима мигранти да умрат в морето

Три дами и едно дете са били оставени да умрат в морето от либийци, които са пристигнали да ги избавят, съобщи през днешния ден испанска Неправителствени организации, представена от ДПА.

Тримата мигранти са били открити носени от водата към разрушила се лодка и единствено една жена е оживяла, написа в Туитър испанската Неправителствени организации "Проактива протегнати ръце ". "Либийската брегова защита сподели, че е прехванала лодка със 158 души на борда и им е оказала здравна и филантропична помощ ", сподели създателят на организацията "Проактива протегнати ръце " Оскар Кампс. "Това, което не споделиха е, че са изоставили две дами и момче, и са потопили лодката им, тъй като те не са желали да се качат на либийския патрулен катер ", добавя той. Кампс сподели, че екипът на "Проактива " не е могъл "да направи нищо ", с цел да избави удавената жена, до момента в който момчето с нея "вероятно е умряло няколко часа " преди да се намеси Неправителствени организации.

Въпреки това публично либийската брегова защита изрично отхвърли някой от тези, които са били на лодката да е бил зарязан. "На борда на лодката имаше 158 души. Всички те бяха избавени и никой не е бил зарязан ", сподели пред ДПА командващият интервенциите в междинния бранш на бреговата защита, Тауфик ал-Сакир. Той разказа информациите, че трима души са били изоставени като "смехотворни ".

"Проактива протегнати ръце " е една от неправителствените организации, на които популисткото италианско държавно управление е забранило да докарва мигранти в италиански пристанища. По-рано този месец тази Неправителствени организации беше принудена да докара мигранти в Барселона. От организацията се жалват, че тези ограничавания съществено пречат на работата й, оставяйки ориста на мигрантите в ръцете на неприятно екипираната либийска брегова защита. Но италианският вътрешен министър Матео Салвини е хладнокръвен, пишейки в обществените медии, че възбраната за кораби на "Проактива " към момента е в действие. "Нека си спестят времето и парите, тъй като ще видят италианските пристанища единствено на картичка ", написа във Facebook и Туитър Салвини, който е и вицепремиер. Според Международната организация за миграция(МОМ), профилирана организация към Организация на обединените нации, 1443 мигранти са починали или изчезнали в Средиземно море единствено от началото на годината, в това число 1104 по морския път сред Италия и Малта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР