Три изстрела, вероятно предупредителни, се чуха от къщата на близките

...
Три изстрела, вероятно предупредителни, се чуха от къщата на близките
Коментари Харесай

Извънредно! Изстрели ехтят в село Очуша, заловиха ли убиеца от Костенец

Три изстрела, евентуално предупредителни, се чуха от къщата на околните на убития Валентин в село Очуша, покрай Костенец. В нея живеят майка му, татко му, някогашната му жена, а и детето им. Роднините на жертвата са подали сигнал в полицията, че са забелязали килъра Стоян Зайков - Чане, оповестява Trafficnews.bg.

Към момента униформените безусловно са завладяли къщата и ревизират покрива и комина, където е допустимо да се укрива Зайков, който преди седем дни преби и умъртви жена си Милена Шишкова, а от през вчерашния ден е обвинен и в убийството на братовчед си Валентин Петров, който бе гръмнат с преправена ловна пушка в дома си.



Роднините на убития мъж са очевидно обезпокоени, служителите на реда се пробват да ги успокоят.

Преди да бъде погубен Валентин описа, че Зайков постоянно ходил до селото. Там бащата на убития 42-годишен мъж има вила с камери, записите от които проверяващите ревизираха на няколко пъти.

Днес с изключение на нормалната полиция, жандармерия и елементи от профилирания отряд за битка с тероризма, в Костенец пристигнаха и антимафиоти, който от ранни зори ровят всяка една къща, с цел да открият възможни следи от убиеца.



В града дойде и екип от престъпни психолози, които вършат профил на Зайков, считан от полицията за тежък умопобъркан, кадърен с месеци да се укрива и да замита следите си.

А страхът у хората в градчето продължава да бъде подклаждан, тъй като седми ден от Чане няма нито новина, нито кост.

"Той е някъде тук, в махалата, несъмнено сменя скривалищата непрекъснато. Изобщо не е ходил да бяга в Пернишко или Пазарджишко. Явно никак не му пука, че Костенец гъмжи от полиция. Като нищо ще пречука още някой, до момента в който го намерят ", разясниха пред обезпокоени поданици на квартал "Полето ".

Тази заран, в опит да успокои напрежението, шефът на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов, увери, че следствието върви с цялостна мощ.

За 42-годишния Валентин Петров, който бе открит убит в дома си в Костенец през вчерашния ден, Спасов сподели, че мъжът не е позволил служители на реда в къщата, когато са поискали да я ревизират.



Той им споделил, че самичък ще ревизира дома си. Държал се умерено и не е давал индикации за някакви терзания.

Часове преди да бъде открит трупът му обаче, Валентин беседва с наш екип и показа, че братовчед му е рисков и ще стреля на месо. Мъжът сподели още, че се тормози дали Чане не е в неговата къща и няма на посегне и на него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР