Три италиански министерства забраниха на кораб на германска неправителствена организация

...
Три италиански министерства забраниха на кораб на германска неправителствена организация
Коментари Харесай

Италия затвори границите си за поредния кораб с мигранти

Три италиански министерства не разрешиха на транспортен съд на немска неправителствена организация със 101 избавени мигранти на борда да навлезе териториалните води на страната, съобщи БГНЕС.
Забраната за кораба „ Елеонор ” на неправителствената организация „ Lifeline ” да дебаркира на италианския бряг е подписана от министъра на вътрешните работи Матео Салвини, министъра на защитата Елисабета Трента и министъра на превоза Данило Тонинели.
Общото решение на тримата министри е доказателство за постигнатото съгласие в държавното управление пред опцията немският транспортен съд да се приближи до териториалните води на Италия.
Корабът „ Елеонор ” е избавил 101 мигранти от крайбрежието на Либия и откакто е излязло от нейната територия, се е отправил на север. Забраната за нахлуване в италианските териториални води на кораби на разнообразни неправителствени организации, които се занимават със избавяне на мигранти в Средиземно море, работи от предходната година. Обикновено корабите с мигранти съумяват да получат позволение за акостиране в италианските пристанища, откакто обстановката на борда се усложни, а разнообразни европейски страни изразят подготвеност да одобряват мигрантите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР