Три имена се спрягат засега за овакантеното от Нено Димов

...
Три имена се спрягат засега за овакантеното от Нено Димов
Коментари Харесай

Обсъждат Емил Димитров-Ревизоро за наследник на Нено Димов на министерския пост

Три имена се спрягат към този момент за овакантеното от Нено Димов министерско кресло. Негов правоприемник в Министерството на околната среда и водите би трябвало да излъчи Вътрешна македонска революционна организация, защото това ведомство е квота на "Обединени патриоти " и по-точно на Войводите.

Първоначално е бил обсъждан Искрен Веселинов, който е заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на патриотичната парламентарна група, правист по обучение. Но е било преценено, че ще се оголи парламентарната активност на групата, а той е и диалогичен човек, и може да поддържа нежния баланс сред депутатите на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ.

Възможен вид е и актуалният заместник-министър на екологията Николай Кънчев, оповестява БТВ. Той също е представител на Вътрешна македонска революционна организация в държавното управление.

Третото име, което се разисква е на народния представител от гражданската квота на партията на Красимир Каракачанов – Емил Димитров, прочут като Ревизоро. Той беше шеф на организация „ Митници” по времето на държавното управление на Симеон Сакскобургготски. В момента той е ръководител на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата в 44-ото Народно заседание.

Има разновидности съдружното съглашение да бъде променено и квотата на екоминистерството, която е на “Обединени Патриоти “, да бъде дадена на ГЕРБ. Това обаче досега не е коментирано. Решението на Вътрешна македонска революционна организация ще стане ясно на следващия ден след съдружния съвет при премиера. Тогава се чака да стане ясно кой ще бъде новия министър на околната среда и водите, откакто Нено Димов подаде оставка. Оставката му ще бъде гласувана от Народното събрание в сряда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР