Три грешки от група юристиЗам.-омбудсманът и бивш правосъден министър Диана

...
Три грешки от група юристиЗам.-омбудсманът и бивш правосъден министър Диана
Коментари Харесай

Зам.-омбудсманът уличи „Да, България“ в лъжа

Три неточности от група адвокати


Зам.-омбудсманът и някогашен правосъден министър Диана Ковачева уличи придвижване “Да, България ” в тиражиране на неистини. “Изненадва неналичието на минимално изпитание на юристите, които нападат Правилата за конвойната активност от 2012 година, да ревизират защо тъкмо става въпрос ”, споделя Ковачева в нарочна позиция.

“Твърдението на “Да, България ” не е истина, не съм подписвала директива за конвойната активност ”, написа още зам.-омбудсманът за хората на Христо Иванов, който също бе правосъден министър. “На първо място въобще не става въпрос за Инструкция, а за Правила за конвойната активност ”, написа Ковачева. И отбелязва, че от “Да, България ” нападат пред Върховния административен съд анулиран през 2017 година документ.

“При обжалването има неточност в акта, в органа на издаване и във обстоятелството. Следователно има най-малко три неточности, позволени от групата адвокати ”, безапелационна е Ковачева. И показва, че обжалването на анулиран към този момент акт е юридически парадокс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР