Три големи профсъюза на основните оператори на бензиностанции в Италия

...
Три големи профсъюза на основните оператори на бензиностанции в Италия
Коментари Харесай

Стачка на работниците на бензиностанции в Италия

Три огромни профсъюза на главните оператори на бензиностанции в Италия започнаха през днешния ден стачка в символ на митинг против политиката на дясното съдружно държавно управление на страната.

FAIB, FEGICA и FIGISC проведоха протестна акция против държавното управление на министър-председателя Джорджа Мелони, откакто то отстрани отстъпката за цените на газа при започване на годината и препоръчаната от него политика на бистрота за попречване на спекулациите с цените.

Стачката стартира, откакто страните не съумяха да реализират компромис, а профсъюзите се опълчиха на наредбата за бистрота на цените на горивата с претекста, че тя слага бензиностанциите в несъгласие с потребителите.

Преди 48-часовата стачка, оповестена предходната седмица от профсъюзите, министърът на индустрията и производството в Италия Адолфо Урсо организира късно във вторник нова среща с управлението на FAIB-FEGICA-FIGISC, с цел да ги убеди да анулират стачката.

След срещата FAIB съобщи, че самодейностите на Урсо са били позитивни и е понижила продължителността на стачката до 24 часа в обвързваните с този синдикат бензиностанции.

Служителите на FEGICA и FIGISC, въпреки това, обявиха, че правят оценка напъните на министъра, само че не могат да получат нужните съответни отговори от държавното управление, тъй че стачката ще продължи 48 часа, както беше оповестено по-рано.

В цялата страна притежателите на транспортни средства, които желаеха да купят гориво за колите си, се подредиха на опашки, с цел да заредят резервоарите си преди началото на стачката.

В Италия междинните цени, оповестени по-рано тази седмица, бяха 1,84 евро за литър, а с обслужването цената доближи 1,98 евро. Литър дизелово гориво коства 1,89 евро, а с обслужване на колонките - 2,02 евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР