Три големи чуждестранни компании разширяват бизнеса си в България и

...
Три големи чуждестранни компании разширяват бизнеса си в България и
Коментари Харесай

3 големи чужди компании инвестират 460 милиона лева в България

Три огромни задгранични компании уголемяват бизнеса си в България и отварят повече от 1500 нови работни места. Американската ADM, турската Kastamonu и немската Witte Automotive ще вложат над 460 млн. лв. в производствата си у нас през идващите 3 години. Те получиха документи клас А, които им подсигуряват облекчени административни процедури при осъществяване на плановете.

Американската компания ще вложи 242.5 млн. лева в свето дружество " Амилум " в Разград, удвоявайки потенциала за произвеждане на артикули от царевица. Компанията преработва 1/4 от царевицата в България в глюкозо-фруктозен сироп, царевично нишесте и механически алкохол, а огромна част от продукцията й се изнася главно за Югоизточна Европа.

 Инвеститорите с ръководители на Министерството на стопанската система
Източник:

Инвеститорите с ръководители на Министерството на стопанската система

Предвидено е инсталирането на спомагателни линии, които ще покачат преработката на царевица от 1300 на 3000 тона дневно, както и инсталацията за произвеждане на етилов алкохол. Инвестицията би трябвало да завърши до 2 години и половина и да отвори над 60 нови работни места.

Турската Kastamonu ще разшири производството си на плочи от дървени частици (ПДЧ) и ще построи нов склад в предприятието си в село Горно Сахране. Първоначалното влагане от 15 млн. евро е единствено началото на 3-годишна амбициозна стратегия. В края на третата година инвестицията ще е над 100 млн. евро и ще бъдат разкрити 1200 нови работни места. Разширяването на потенциала ще генерира 50 млн. евро спомагателен експорт за България.

 Германската
Германски производител на авточасти отваря нови 500 работни места у нас

Компанията ще наеме чиновниците в идващите 5 години

Германската Witte Automotive ще влага 12 млн. лева през идващите 3 години, разширявайки производството на автомобилни заключващи системи в Русе. Допълнителната продукция е предопределена както актуалните, по този начин и нови клиенти, измежду които са огромни автомобилни компании като Daimler, Ford, VW, Volvo и други С разширението ще бъдат добавени към 300 нови работни места към сегашните 640.

Силно начало на 2018 година за вложенията

През последните 20 дни в България са стартирали планове с вложения за 700 млн. лева, заяви икономическият министър Емил Караниколов.

По думите му 10 плана за 588.59 млн. лева към този момент са получили документи от началото на 2018 година В края на предходната и началото на тази година са подписани 7 контракта, като общият размер на вложенията е 100 млн. лева

Общо от последните 2 дни на 2017 година до момента има инвестиции за към 350 млн. евро и 2700 нови работни места. За съпоставяне през цялата 2017 година са сертифицирани 31 плана за над 300 млн. лева 15 от тях са в бранша на високите технологии, по-рано са били в логистика, заключи министърът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР