Три години едно семейство вече не е същото. Една майка

...
Три години едно семейство вече не е същото. Една майка
Коментари Харесай

Три години без Милена, убита от любов: Болка, липса на присъда и без признание на вина

Три години едно семейство към този момент не е същото. Една майка и един татко са останали без сълзи, с разрушени сърца и единствено със загатна за щерка си. Точно преди три години 26-годишната Милена Динова бе отнета от обичаните й хора – от майка, татко и брат.

Изминаха едни мъчителни три години от жестокото ликвидиране, станало в село Куртово Конаре, а килърът към момента е без присъда. Повече от 24 месеца Илиян Рангелов се явява в залите на пловдивските Окръжен и Апелативен съд. Надеждата у околните на Милена бе индивидът, който им я лиши, да получи заслуженото. Надеждата бе победена от разочарованието – на финалната права делото против Рангелов бе върнато на първа инстанция.

TrafficNews наблюдава всяка една стъпка по проблема, всяко едно дело и съвещание. Всеки път наш кореспондент се изправяше лице в лице с почерненото семейство, а поглеждайки ги в очите виждаше един загаснал пламък, загасен на 28 декември 2017 година.

Борба! Това е думата, с която може да се опише семейство Динови. Ангелина, Кръстьо и Илин са подготвени на всичко, с цел да почетат паметта на Милена почтено и уместно. За задачата те се надяват да чуят „ Виновен ” и „ пожизнен затвор ”. Но дали това ще се случи, ще получи ли Милена отмъщение и какво ще реши най-после съдът? Все въпроси, чийто отговор ще научим в бъдеще.

Какво се случи през тези три години?

Както TrafficNews описа, убийството стана през декември 2016 година. Младата двойка имала доста проблеми и постоянно са избухвали кавги сред тях. Те били сгодени от май, а на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният огромен скандал сред двамата преди съдбовната нощ.

Рангелов не пускал на никое място Миленa, даже и на кафе с приятелки. Често свадите им били точно поради мъчителната ревнивост на Илиян. Той е и извънредно нападателен като постоянно изпадал в моменти на амок и лудост.

Милена е работила в месарската компания „ Новомес ”, като в нощта на убийството тръгнала към работа, а Илиян е настигнал покрай дома им. Двамата се скарали, след което той я блъснал в главата и забил ножа в гърдите й. След това инсценирал заспиване, с цел да отклони проверяващите. Колегите на Милена разкрили тялото й, откакто се тормозили, че не е отишла на уговореното място.

Часове след убийството, Илиян самичък е направил цялостни признания.

Той бе задържан и по отношение на него повдигнато обвиняване. Още в първите часове от ареста ми, Рангелов направи опит да се самоубие, като разряза ръката си с пластмасова запалка. След като бе нормализиран, той се изправи пред магистратите, където получи непрекъсната мярка „ задържане под стража ”.

Илиян Рангелов не пускал Милена да излиза без него, постоянно изпадал в положение на амок СНИМКИ+ВИДЕО
Патологична ревнивост стои в главната на убийството на 26-годишната жена

Година по-късно делото бе стартирано. В залите на Окръжен съд бяха изслушани всички очевидци и движимости лица. Всички улики водеха към Илиян Рангелов, който до последно отхвърляше да е създател на жестокото ликвидиране. Неистова болежка изпитаха околните и роднините на Милена, когато пред погледите им бе излъчен следственият опит. На мултимедията бе показана цялата фактическа конюнктура към случая, а фрагментите бяха извънредно мрачни и жестоки. Илиян показваше няколко пъти по какъв начин поваля жертвата и забива ножа в гърдите й.

Но даже в последната си дума пред Окръжен съд, Илиян изрично отхвърли да признае виновност. Магистратите го осъдиха на 14 години затвор, защото съгласно тях не е осъществено закононарушение по член 116 / ликвидиране по изключително нечовечен начин/, а по член 115. Родителите на момичето бяха безусловно съкрушени, като чуха решението на съда.

Както семейство Динови, по този начин и Рангелов апелираха пред Апелативен съд присъдата. Въпреки битката, въззивната инстанция също не постанови най-тежкото наказване по отношение на Илиян. Те усилиха с две години престоя му пандиза.

В началото на юли обаче, делото претърпя поврат. Заради нарушавания в един от протоколите още на първа инстанция, Върховният касационен съд върна делото на фаза „ разпоредително съвещание ”.

Отначало: Върховен касационен съд върна делото против килъра на Милена от Куртово Конаре в начална фаза
Рангелов ще се изправи пред Окръжен съд – Пловдив пред нов правосъден състав

В средата на септември, залата в Окръжен съд още веднъж бе претъпкана от околните на Милена. Преди всяко съвещание те бяха пред съда с трансперант в ръка „ Справедливост за Милена ”. Пред магистратите Рангелов още веднъж с високо вдигната глава сподели „ Невинен съм ”.

Той не призна виновност и делото потегли по общия ред.

Какво се случва към този миг?

В три следващи съвещания бяха изслушани очевидците и движимостите лица. В началото на януари делото ще продължи с показване на експертиза на ножа, с който е убита Милена. Илиян Рангелов ще даде пояснения и може да стартират пледоариите.

Сърцата на семейство Динови още веднъж са свити от боязън, че няма да чуят по този начин мечтаната присъда. За трета поредна година празниците в фамилията не са същите. Коледната елха грее, само че не озарява душите им. Духът на Коледа идва, само че единствено да подсети, че след броени дни ще се уважи датата на гибелта на Милена – момичето, което вечно остана на 26.

Инфо: trafficnews.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР