Три години е минималният период до въвеждане на еврото в

...
Три години е минималният период до въвеждане на еврото в
Коментари Харесай

Ето кога сменяме лева завинаги


Три години е минималният интервал до въвеждане на еврото в България, откакто влезем в по този начин наречената чакалня. България може да разчита както на техническа помощ от Еврокомисията, по този начин и на финансиране за подготвката по въвеждане на еврото. Това съобщи в изявление за bTV вицепрезидентът на комисията Валдис Домбровскис. Европейска комисия предложи своето виждане за по-тясно съдействие в еврозоната Европейската комисия публично показа съответни ограничения и пътна карта за задълбочаване и по-голяма интеграция на еврозоната.

От Европейска комисия об... Прочети повече Грубите сметки демонстрират, че можем да сменим лв. с еврото най-рано през 2021-ва. Самият интервал на изчакване или ЕРМ 2 продължава 2 години. Тогава под лупа се следи инфлацията, дългът, бюджетният недостиг, лихвените равнища на държавните облигации и курсът лев-евро. Следва още 1 година на надзор. Решението по кое време да се тръгне по пътя към въвеждането на единната валута се взима от съответната страна. Последната дума обаче е на Европейската централна банка и на всички членове на еврозоната. Затова, влизайки в чакалнята, би трябвало да сме сигурни, че ни желаят. Макар, че за въвеждането на еврото се изисква покриването на финансови условия, политическият знак, че се върви към разширение на еврозоната е не по-малко значим. Българите остават едни от най-големите еврооптимисти, само че са срещу влизането в еврозоната 10 години след приемането на България в Европейски Съюз българите остават едни от най-големите еврооптимисти.

Въпреки това обаче те се отнасят с го... Прочети повече „ Прогнози няма да върша, само че знаем, че първо би трябвало да влезете в двугодишния механизъм, което няма да е мъчно, тъй като валутата ви към този момент е обвързана с еврото. И по-късно, в случай че всичко върви по проект, има още една година, в която ще се преценя дали постигнатото е устойчиво. Така, че минимумът е три години ”, изясни Домбровскис. Първата стъпка обаче би трябвало да е от наша страна. „ ЕЦБ няма да ви предложения. Вие би трябвало да кандидатствате, само че би трябвало да работите с банката, с цел да я убедите, че структурните промени вървят по проект и сте подготвени да влезете в еврозоната. С въвеждането на еврото вие се присъединявате и към банковия съюз ”, сподели още Домбровскис. Роля на страната е и по този начин да провежда въвеждането на еврото, че да не се стигне до надуване на цени.

Хърватия възнамерява да вкара еврото до 7 - 8 години Хърватия възнамерява да вкара еврото през идващите 7-8 години, съобщи хърватският министър председател Андрей Пленкович. „ Нашето държавно управление е... Прочети повече „ Мога да ви дам образец с моята страна Латвия. Като министър председател аз работех за въвеждането на еврото. Година откакто това стана, инфлацията ни беше под 1%. Разбира се, това е нещо, което би трябвало да се управлява ”, изясни специалистът. Домбровски разяснява и по какъв начин Латвия е направила акция за по този начин нареченото почтено въвеждане на еврото. Тоест бизнесът да не подвига цените, като се оправдава с въвеждането на еврото.

© Actualno.com

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР