Три германски летища са блокирани от предупредителна стачка днес. Тя

...
Три германски летища са блокирани от предупредителна стачка днес. Тя
Коментари Харесай

Стачка в германските летища Дюселдорф, Кьолн-Бон и Щутгарт

Три немски летища са блокирани от предупредителна стачка през днешния ден. Тя ще продължи до среднощ. В Дюселдорф, Кьолн-Бон и Щутгарт чиновниците по сигурността упорстват работодателите да предложат задоволително нарастване на заплатите. Синдикатите упорстват за уеднаквяване на заплащането в цяла Германия. Все още във Федералната република има разлики сред източната и западната част.


Те управляват пасажерите, куфарите и товарите. Служителите по сигурността на летищата желаят заслужено възнаграждение за виновната си работа. Настояват за еднообразно възнаграждение от 20 евро на час. В момента в източна Германия се получават малко на 14 евро, а в западна - над 17.
Андреа Бекер, представител на синдикатите: Настояваме заплатите да се уеднаквят в цялата страна, само че и желаеме възстановяване на изискванията на труд.
Протестът засегна повече от 10 000 пасажери в Германия. Много от тях бяха осведомени предватилно и даже не са се разкарвали до летищата. Останалите одобряват с схващане забележителните закъснения. Повече от 600 полета бяха анулирани.
Кристиан Вит, пасажер: Когато персонално си обиден, мъчно проявяваш схващане. Трябва обаче да се огледа цялостната картина. В нашата страна във връзка с заплатите има недобро развиване през последните десетилетия. Това в този момент е резултатът.
Работодателите смятат стачката и настояванията за пресилени. 20 евро на час за всички и прекалено много. Синдикатите се стягат за нови митинги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР