Три германски града са кандидати да приемат ежегодно мачове от

...
Три германски града са кандидати да приемат ежегодно мачове от
Коментари Харесай

След Лондон НФЛ ще провежда мачове и в Германия

Три немски града са претенденти да одобряват годишно мачове от Националната футболна лига (НФЛ) - шампионатът по американски футбол. Това са Дюселдорф, Франкфурт и Мюнхен, които вземат участие в процеса по кандидатстване.

Още от 2020 година НФЛ разгласи, че има интерес за разгръщане на своите интернационалните серии.

От 2007 година шампионатът организира годишно срещи в Лондон. През уикенда на стадиона на " Тотнъм " следва мач сред " Маями " и " Джаксънвил ", който ще бъде 30-ият дуел от постоянния сезон, който се организира в Лондон.

Германия е измежду страните в Европа, които от години имат права за лъчение на " Супербоул " и срещи от постоянния сезон на НФЛ, а фенската маса се усилва непрекъснато.

" Искаме да сключим дългогодишно партньорство, тъй като Германия е значим пазар. Страна, която има спортни обичаи ", сподели Брет Госпър, който управлява плана за Европа.

Смята се, че НФЛ може да стартира да организира мачове в Германия от 2022 година Ако това стане факт, Германия ще е третата страна, която приема мачове по американски футбол след Англия и Мексико (три срещи от 2016 година насам).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР