Три фирми са изпратили оферти по проекта за придобиване на

...
Три фирми са изпратили оферти по проекта за придобиване на
Коментари Харесай

3 фирми подадоха оферти за 2 нови кораба за ВМС за близо 1 милиард

Три компании са изпратили предложения по плана за придобиване на нов многофункционален патрулен транспортен съд за Военноморските сили (ВМС) до края на периода, който изтече на 16 април в 17 часа. Това са фирмите „ Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG “ (Германия), „ МТГ – Делфин “ (България) и „ FINCANTIERI “ (Италия), оповестиха от Министерство на защитата.

Съгласно заповед на премиера Бойко Борисов е назначена междуведомствена работна група с ръководител заместник-министъра на защитата Анатолий Величков, в която влизат специалисти и административни лица от Министерството на защитата, както и представители на Министерството на финансите, Министерството на стопанската система, Министерството на външните работи и ДАНС.

Междуведомствената работна група ще пристъпи към отварянето на офертите на 22 април в Министерството на защитата. Съгласно одобрения график идната стъпка е оценка на офертите. Работата на междуведомствената работна група приключва с финален отчет с оценка и класиране на подадените предложения, който се утвърждава от министъра на защитата, и се внася в Министерския съвет за разглеждане и одобрение.

На 19 юли 2018 година Народното събрание одобри обновения план за капиталов разход „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморските сили (ВМС) “. Целта на плана е придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораби, които имат качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейския съюз. Те би трябвало да заменят част от наличните във Военноморски сили кораби съветско произвеждане, които не подлежат на рационализация.

Максималната планирана стойност на обновения план е 984 млн. лева с Данък добавена стойност. Разликата от 164 млн. лева, по отношение на признатия през 2016 година от Народното събрание план за капиталов разход, е разпределена за заплащане през 2025 година и 2026 година

Добавени са два нови разновидността за придобиване:
закупуване на нов защитителен артикул (модифициран за потребностите на ВМС) или произвеждане по лиценз; композиция от създаване на нов артикул и трансформация на действителен подобен.
Предвижда се многофункционалните модулни патрулни кораба да бъдат окомплектовани с главно въоръжение и корабни произведения и с в допълнение въоръжение и корабни произведения.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР