Три фирми са изпратили оферти по проекта за придобиване на

...
Три фирми са изпратили оферти по проекта за придобиване на
Коментари Харесай

Три фирми са подали оферти за многофункционален патрулен кораб за ВМС

Три компании са изпратили предложения по плана за придобиване на нов многофункционален патрулен транспортен съд за Военноморските сили (ВМС) до края на периода, който изтече на 16 април в 17.00 часа. Това са фирмите „ Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG “ (Германия), „ МТГ – Делфин “ (България) и „ FINCANTIERI “ (Италия).

 © БГНЕС
Съгласно заповед на министър-председателя е назначена междуведомствена работна група с ръководител заместник-министъра на защитата Анатолий Величков, в която влизат специалисти и административни лица от Министерството на защитата, както и представители на Министерството на финансите, Министерството на стопанската система, Министерството на външните работи и ДАНС.

Междуведомствената работна група ще пристъпи към отварянето на офертите на 22 април в Министерството на защитата. Съгласно одобрения график идната стъпка е оценка на офертите. Работата на междуведомствената работна група приключва с финален отчет с оценка и класиране на подадените предложения, който се утвърждава от министъра на защитата, и се внася в Министерския съвет за разглеждане и одобрение.

На 19 юли 2018 година Народното събрание одобри обновения план за капиталов разход „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморските сили (ВМС) “.

 Депутатите утвърдиха план за нови военни кораби Депутатите утвърдиха план за нови военни кораби
290 военни учения са извършени предходната година у нас, което е с 11 % повече от 2016-а, разгласи ръководителят на Комисията по защита Константин Попов. Д...

Целта на плана е придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораби, които имат качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейския съюз. Те би трябвало да заменят част от наличните във Военноморски сили кораби съветско произвеждане, които не подлежат на рационализация.

Максималната планирана стойност на обновения план е 984 млн. лева с Данък добавена стойност. Разликата от 164 млн. лева, по отношение на признатия през 2016 година от Народното събрание план за капиталов разход, е разпределена за заплащане през 2025 година и 2026 година

Добавени са два нови разновидността за придобиване:

1) закупуване на нов защитителен артикул (модифициран за потребностите на ВМС) или произвеждане по лиценз;

2) композиция от създаване на нов артикул и трансформация на действителен подобен.

Предвижда се многофункционалните модулни патрулни кораба да бъдат окомплектовани с главно въоръжение и корабни произведения и с в допълнение въоръжение и корабни произведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР