Три фактора, от които зависи влизането ни в Шенген, изброи

...
Три фактора, от които зависи влизането ни в Шенген, изброи
Коментари Харесай

Денков: Влизането ни в Шенген зависи от три фактора и Капитан Андреево

Три фактора, от които зависи влизането ни в Шенген, изброи министър председателят акад. Николай Денков, само че акцентира, че би трябвало да се обърне особено внимание и на граничния пункт Капитан Андреево.

„ Ако би трябвало да сумирам от какво зависи вероятността за приемане в Шенген, тя се състои от три детайла. Първият е законодателството, което би трябвало да бъде признато в тази зала, и законопроектите, които са в дневния ред и в законодателната стратегия, да бъдат признати с оптимално положително качество и оптимално бързо “, изясни акад. Денков в Народното събрание.

На второ място той постави защитата по границите и битката с хората, които провеждат прекосяването и транспорта на бежанци през границата.

„ Третата част е обвързвана с увещание на нашите европейски сътрудници, че ние сме си свършили работата, което изисква дейна външнополитическа активност. В това отношение аз разгадавам на всички ангажирани лица, както на министъра на външните работи госпожа Габриел, по този начин и на президента в това число. Разбира се, и аз ще направя всичко допустимо през идващите месеци с визити да покажем, че България е направила всичко, което зависи от нея, с цел да опазва границите на Европейския съюз “, изясни още той.

Като фактор той означи и Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, за който съгласно него не се приказва задоволително.

„ Там също би трябвало да бъдем сигурни, че тази граница е защитавана от позиция на опция за прекосяване на мигранти, за прекосяване на опиати и с министъра на вътрешните работи действаме и по тази задача “, сподели Денков.

Преди ден стана ясно, че Европейската комисия е на път да отстрани Механизма за съдействие и инспекция, с който следи законността в България и Румъния, защото са изпълнили отговорностите си по него.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР