Три ефективни и една условна присъда наложи Специализираният наказателен съд

...
Три ефективни и една условна присъда наложи Специализираният наказателен съд
Коментари Харесай

Осъдиха четирима, обвинени за участие в престъпна група за данъчни измами

Три ефикасни и една условна присъда наложи Специализираният углавен съд на четирима участници в проведена незаконна група за данъчни измами - част от интернационална мрежа за укриване на налози със седалище в Милано.

Три години "Лишаване от независимост " при първичен общ режим получиха ръководителят на групата Зураб Емнадзе (грузински жител, законно пребиваващ в България) и брачната половинка му Росица Емнадзе. Две години при първичен непоколебим режим постанови съдът за третият участник в групата - Методи Иванов.

Той обаче ще би трябвало да изтърпи и предишно 3-годишно условно наказване, наложено отново от Специализирания углавен съд, чийто изпитателен период не е изминал. Двегодишна условна присъда получи по делото Красимира Димитрова.

Групата в България е взела участие като медиатор в фалшификати на тристранни търговски интервенции с малогабаритни артикули с висока цена (телефони, преносими компютри и др.), като задачата е била отбягване заплащането на Данък добавена стойност. Стоките били внасяни законно в Италия, "изнасяни " (само по документи) към България, а след това към Германия. След промяна на баркодовете им, те се продавали на черния пазар в Италия. По този метод е бил ощетяван бюджетът на Италия.

Основната функционалност на българската група в интернационалната мрежа е била да изготвя неистинските документи, с които стоките "са се придвижвали " от страна в страна.

Присъдата на Специализирания углавен съд не е дефинитивна.

Специализираната прокуратура ще стачкува решението по повод размера на ефикасните наказванията на участниците в групата, които съгласно обвиняването са незадоволително високи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР