Три досъдебни производства наблюдава Районна прокуратура - Стара Загора, за

...
Три досъдебни производства наблюдава Районна прокуратура - Стара Загора, за
Коментари Харесай

Нарушилите задължителната си карантина старозагорци са се върнали от чужбина 

Три досъдебни производства следи Районна прокуратура - Стара Загора, за нарушение на наложителната 14-дневна карантина от трима мъже, завърнали се от чужбина.
Двама от тях - на 38 и на 40 години, са се завърнали на 22 март от Германия, където работили. Влезли са на територията на България с лек автомобил от през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) - Русе - Дунав мост. Всеки от тях е показал адрес за престояване по време на наложената наложителна 14-дневна карантина - в Стара Загора и в село от старозагорска община.
При осъществена инспекция на 23 март полицейски чиновници са открили, че 40-годишният мъж, който трябвало да е в дома си в селото, не е там, а бил излязъл да се разхожда. След като го разкрили, го отвели до дома му и го предизвестили да съблюдава предписанията на Регионалната здравна ревизия (РЗИ). 
На 24 март чиновници на полицията ревизирали и 38-годишния мъж, показал адрес в Стара Загора. Те не го разкрили в дома му и открили, че гостувал на 40-годишния си другар в старозагорското село и също го предизвестили да съблюдава карантинните карантина.    
Третото досъдебно произвеждане, следено от районните прокурори в Стара Загора, за нарушение на 14-дневния карантинен интервал е против мъж, прибрал се в страната с полет от чужбина на 15 март. Той напуснал посочения от него адрес в Стара Загора, с цел да нагледа селския си парцел и се разхождал по улиците. Действията му са снимани от камери за видеонаблюдение и е подаден сигнал по електронната поща в Районна прокуратура - Стара Загора. 
И трите каузи, според заповед на основния прокурор, са взети под специфичен контрол от Апелативна прокуратура - Пловдив, а Наказателният кодекс планува за нарушаването на карантина наказване от до пет години „ отнемане от независимост “ и санкция в размер от 10 до петдесет хиляди лв..
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 26 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР