Три документа, с които ще се въвеждат ограничителните мерки след

...
Три документа, с които ще се въвеждат ограничителните мерки след
Коментари Харесай

Здравният министър Кирил Ананиев ще затваря заведения и градове с наредби

Три документа, с които ще се вкарват ограничаващите ограничения след края на изключителното състояние на 13 май, приготвя към този момент здравният  министър   Кирил Ананиев .

Целта му е те да бъдат оповестени незабавно откакто Народното събрание одобри измененията в  Закон а за здравето, с които се регламентира правото му да вкарва “извънредна  епидемиологична конюнктура ”, пише 24 часа.

Наредбите би трябвало да са изцяло подготвени до 11 май.

Преди това обаче депутатите ще би трябвало доста бързо да одобряват измененията в  Закон а за здравето, с които се променя и  закон ът за изключителното състояние, както и още няколко  закон а.

В четвъртък те бяха утвърдени с 14 гласа “за ” и без нито един “против ” от правната комисия на Народното събрание. Днес пък ще бъдат разисквани и гласувани на първо четене.

Заради края на изключителното състояние на 13 май депутатите ще би трябвало да работят в понеделник и вторник

Обсъжда се още на 11 май да има ново съвещание на правната комисия и във вторник още веднъж да се съберат всички народни представители, с цел да приемат  закон овите промени на второ четене. Така в случай че президентът Румен Радев не ги забави, те може да бъдат обнародвани в “Държавен вестник ” на 13 май и да влязат в действие от идващия ден, когато ще е изминал и срокът на изключителното състояние, обясниха депутати от ръководещите.

Именно тези съкратени периоди карат и здравното министерство да бърза с под закон овите нормативни актове, с цел да не се окаже, че ограничаващите ограничения би трябвало да паднат, въпреки и за малко.

 

Цялата публикация ТУК

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР