Три дни след рождения ден на Негово Светейшество българският патриарх

...
Три дни след рождения ден на Негово Светейшество българският патриарх
Коментари Харесай

Нинова обсъди с патриарха Законопроекта за вероизповеданията

Три дни след рождения ден на Негово Светейшество българският патриарх Неофит ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и депутатите от Парламентарната група отидоха в патриаршеския дом , оповестиха от Българска социалистическа партия.

След като го поздравиха за рождения му ден те разговаряха за Законопроекта за вероизповеданията и за Истанбулската спогодба .

 Борисов поздрави патриарха за рождения му ден
Борисов поздрави патриарха за рождения му ден

Премиерът пожела здраве и удача на Негово Светейшество

Припомняме, на 4 октомври министър председателят Бойко Борисов и депутати от Комисията по вероизповедания и правата на индивида в 44-то национално заседание отидоха в Светия синод да обсъдят Закона за вероизповеданията. Два плана за този закон бяха импортирани още през месец май. И в двата плана има противоречиви текстове, за които има заричане да бъдат съществено прегледани сред първо и второ четене. След срещата бе оповестено, че ще се покачат заплатите и на свещениците.

Относно Истанбулската спогодба от БПЦ имаха изрично мнение, че ратификацията на документа води до духовна гибел. Мнението на Светия Синод е, че Истанбулската спогодба надвишава правната наредба на бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото води до смяна в светогледа .

От Светия синод показаха терзанието си тогава, че конвенцията " отваря необятно вратите към честен разпад, който неизбежно води до " психофизическото заличаване на индивида - до " втората гибел ", която е духовната гибел ".

На днешната среща с патриарх Неофит участваха депутатите от " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Васил Антонов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР