Три дни след края на Националната конференция на ГЕРБ, срещата

...
Три дни след края на Националната конференция на ГЕРБ, срещата
Коментари Харесай

Бъчварова: Борисов винаги е бил критичен към ГЕРБ

Три дни след края на Националната конференция на ГЕРБ, срещата към момента провокира интерес, това съобщи в ефира на bTV политикът от ГЕРБ и някогашен министър на Министерство на вътрешните работи – Румяна Бъчварова. Тя добави, че сериозният звук на премиера Бойко Борисов не е казус.
„ Самокритичният звук на Борисов е нормален във връзка с партията, той не е изключение този път. Той демонстрира един натурализъм. Критичността на Борисов се е появявала постоянно, през 2009 година, при най-успешните избори, той сподели „ Проблемът на ГЕРБ е самият ГЕРБ”, разяснява Бъчварова.
Бившият силов министър съобщи, че е обикновено да има протестен избор към ГЕРБ, тъй като са най-дълго ръководещата партия в новата история на България. „ Ние не сме почнали акцията, а резултатът се оформя по време на акцията. ГЕРБ е с няколко крачки напред, тъй като има доста здрави връзки с европейското политическо семейство и има опит в ръководството на европейските фондове”, разяснява Бъчварова.
Бъчварова добави, че „ износването” на една партия е неминуем недостатък, само че все пак ГЕРБ продължава да има лидерска позиция.
„ Борисов сподели какви са проблемите в партията и знае какви са проблемите на ръководството. Въпросната притча със „ синята и алената лампа”, сподели, че в случай че нямат задоволително морал и съвест да работят, както би трябвало, към тях ще бъде прибавен законът”, сподели още тя.
Бъчварова добави, че не има вяра на последното социологическо изследване на АФИС, съгласно което ГЕРБ и Българска социалистическа партия са с изравнени сили за евровота.
„ Докато тези резултати не се потвърдят от други организации, не бих ги коментирала. Има една общоприета неточност, която постоянно участва. Да не забравяме момента, в който се афишират тези резултати – преди конгреса на Българска социалистическа партия. Преди две години, когато бяха парламентарните избори, също имаше прогнози за дребна разлика в интерес на Българска социалистическа партия, всички знаем какъв е резултата”, добави политикът.
Бъчварова добави, че резултатите от евроизборите не са еднопосочен индикатор за публичните настройки, като даде образец, че тези избори във Франция нормално се печелят от Марин Льо Пен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР