Три дни след четиридневното примирие между Израел и Хамас споразумението

...
Три дни след четиридневното примирие между Израел и Хамас споразумението
Коментари Харесай

Време е САЩ да помислят за оцеляването на Хамас в Газа

Три дни след четиридневното помирение сред Израел и Хамас съглашението наподобява се съблюдава и даже се приказва за удължаването му. До понеделник се допуска, че 50 израелски дами и деца ще бъдат разменени за 150 палестински дами и деца, като медиаторите загатват, че договорката може да продължи още няколко дни по същата формула.

Въпреки че изискванията на примирието наподобяват подобни на тези, показани от катарските медиатори през последните седмици, военният кабинет на Израел настоя, че това е резултат от боен напън, който е оказал върху Хамас. Но единствено преди няколко седмици държавното управление се зарече да освободи заложниците си със мощ.

Като се съгласи с изискванията на освобождението, Израел сподели, че в действителност може да договаря с Хамас, безмълвно признавайки, че не е по-близо до изкореняването на група, която е минала, напълно безусловно, в конспиративност. Ако не друго, като опустоши огромна част от град Газа и дружно с това институциите на ръководство на Хамас, действият...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР