Три дни преди вота за Европейски парламент разликата между ГЕРБ

...
Три дни преди вота за Европейски парламент разликата между ГЕРБ
Коментари Харесай

„Барометър България”: Разликата между ГЕРБ и БСП е 3,7% в полза на управляващите

Три дни преди вота за Европейски парламент разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е 3,7% в интерес на ръководещата партия. Това сочи финалното изследване на „ Барометър България” за електоралните настройки преди евровота.
" Алфа Рисърч ": Дистанцията сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е 4.5% Избирателната интензивност ще е към 35%
Проучването е направено сред 20 и 22 май със лично финансиране.

От интервюираните поддръжка за ГЕРБ декларират 30,9%, за Българска социалистическа партия – 27,2%, за Движение за права и свободи – 10,6% и за Вътрешна македонска революционна организация – 8,3%. Това са и четирите партии, които сигурно ще вкарат депутати в Екологичен потенциал.
„ Медиана ”: Трудно е да се предвижда кой ще е победител в евроизборите По данни на организацията разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия три дни преди вота е 1,3% в интерес на ръководещата партия
По данни на „ Барометър България” изборната интензивност ще е относително ниска – 37,5%.

„ С наближаването на изборния ден желанието на гласоподавателите твърдо да отидат до урните леко се е повишило – от 33,8% на 37,5%, само че и на твърдо решилите да не гласоподават – от 29,7% на 33,6%, за сметка на колебаещите се – от 36,7% на 28,9%”, разясняват от организацията.

Проучването е открило още, че забележителен дял от гласоподавателите не знаят даже датата на осъществяване на изборите за Европейски парламент и дават отговор с „ не се интересувам “.
„ Екзакта ”: ГЕРБ започнаха акцията равни с Българска социалистическа партия, само че към този момент са 5% напред Привържениците на ръководещите демонстрират по-висока готовност от симпатизантите на опозицията
Този факт може да се изясни, както с усещането на евроизборите като нещо ирелевантно към всекидневието на българите, по този начин и с провеждането на изборите по време на слетите почивни дни към неработния 24 май, прецизират от „ Барометър България”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР