Три дни преди старта на Еко-Рали България 2018 вече са ясни

...
Три дни преди старта на Еко-Рали България
2018 вече са ясни
Коментари Харесай

Еко-Рали България 2018: преди старта

Три дни преди старта на Еко-Рали България 2018 към този момент са ясни съвсем всички подробности около кръга от Световната Е-регулаторна купа на FIA за коли с електрическо задвижване. Организаторите от АСК „ Интерспийд ” и Екарс.БГ регистрират още по-сериозен интерес от страна на участници, като чакат миналогодишното постижение от 15 екологични возила на старта да бъде усъвършенствано.

На старта на екологичната конкуренция се очакват екипажи от България, Сърбия, Франция, Испания и Италия. Именно от Апенините идва настоящият Световен шампион и победител от миналогодишното издание на Еко-Рали България Валтер Кофлер (Tesla Model S) с ясната упоритост да защити купата си.

В конкуренцията ще вземат присъединяване и отбори на няколко общини и различни институции, като да вземем за пример Столичен инспекторат, чиито екипажи първи подадоха поръчки за присъединяване. В състезанието започват и тимове на журналисти от българските медии. А голямата атракция ще е допълнителният клас за състезатели с електрически велосипеди, които ще се пробват по дългото и нелеко трасе из Искърското дефиле.

Еко-Рали България 2018 ще стартира официално с тържествена гала на площад „ Княз Александър I Батенберг ” в София на 27 юли, петък. Първият електромобил ще мине под стартовата арка в 19 часа, само че преди този момент – в 17:00 ще започне и програмата, съпътстваща старта. Зрители и посетители на конкуренцията ще могат да прегледат неподготвено ревю за електромобили, електрически велосипеди и мотоциклети и други новаторски еко продукти. Желаещите ще могат да заявят и тест драйв на желаната от тях екологична машина.
Атрактивна част от стартовата церемония ще бъде и надпреварата за майсторско управление на електрически автомобил за журналисти. Идеята е представителите на медиите да ръководят автомобил по предварително построено трасе, със скоростта, с която състезателите се движат в по този начин наречените „ регулаторни тестове ”, еквивалент на специалните етапи. Победителят ще бъде обявен вечерта след старта, на празненство в клуб „ Грамофон ” (където ще бъде представена и една доста огромна изненада), а състезанието ще е намерено за искащи още в ранния следобяд, без да е задължително да се събират групи.

В събота (28 юли), участниците в Еко-Рали България 2018 ще се насочат към първите си състезателни стадии по напълно новия маршрут на конкуренцията. Първият сектор ще ги води от центъра на София през Искърското дефиле към курорта Вършец. След пауза за отмора и презареждане на електромобилите, състезателите ще се изправят против 60-километровата втора отсечка на стадия, с трасе в региона на Вършец.

Неделният ден също е разграничен на две части, като от сутринта до обяд ще се кара отново в региона на Вършец, а следобед участниците в еко конкуренцията се завръщат в София. Първите финиширали електромобили се чакат на площад „ Батенберг ” към 17 часа, а малко по-късно ще стане явен и големият победител.

ЕКО-Рали България 2018 се провежда от АСК Интерспийд Нова Генерация и Съюза на Българските Автомобилисти, в съорганизаторство с Ecars.bg и клуб КарамЕЛ и с поддръжката на Hyundai, Министерството на Младежта и Спорта, Nissan, Община София, Община Вършец, Булстрад, минерална вода Веселино, Бор-Чвор и Еко Булпак. Медийни партньори на конкуренцията са Нова ТВ, вестник Труд и Авто OFFNews.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР