Три дни преди големия национален дебат, предложен от френския президент

...
Три дни преди големия национален дебат, предложен от френския президент
Коментари Харесай

В Париж и Бурж започнаха протестните демонстрации на жълтите жилетки

Три дни преди огромния народен спор, препоръчан от френския президент Еманюел Макрон в опит да успокои гнева на "жълтите жилетки ", няколко хиляди души дефилираха през днешния ден във Франция, близо два месеца след началото на митингите, постоянно придружавани с принуждение, съобщи Франс прес.

Потеглили от министерството на стопанската система и финансите в източната част на Париж, няколко хиляди души се събраха по обед на площада на Бастилията, където френски флагове се развяваха над тълпата и се чуваха крясъци "Макрон оставка! "

През последните няколко дни управляващите бяха декларирали, че се притесняват от принуждение и се пробваха да разубедят участниците в деветата поредна събота на митинги, признак за най-сериозната рецесия, преживявана от държавното управление на Макрон от идването му на власт през 2017 година, отбелязва организацията.

"Жълтите жилетки " започнаха да се събират и на централните площади в други френски градове. В Бурж с население 66 000 души, ситуиран в централна Франция, си дефинираха среща многочислени "жълти жилетки ". Преди обед близо 1200 се събраха в историческия център на града, въпреки че локалните управляващи са забранили всевъзможни демонстрации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР