Три дни позор! Три дни! Три дни след шокиращите кадри от

...
Три дни позор!
Три дни! Три дни след шокиращите кадри от
Коментари Харесай

Три дни позорно мълчание за побоя над студента

Три дни срам!

Три дни! Три дни след шокиращите фрагменти от бруталния побой от служители на реда над едно момче, което законно протестираше пред Министерски съвет, всички виновни за държанието на полицията мълчат!

Чухме защитни пледоарии за неприемливото държание на униформените, които, видите ли, били изнервени от провокациите!

Чухме гневни речи против инфилтрираните в мирния митинг футболни агитки, които хвърляли каквото им падне и по органите на реда, и по протестиращите!

Чухме жални оди за ритан и замерван с бутилки микробус на уплашени симпатизанти на ГЕРБ!
Но не и за кървавите фрагменти. Дори откакто стана ясно, че момчето не е някакъв престъпно проявен детайл, а отличен студент в влиятелен задграничен университет, той продължава да бъде огромната срамна загадка, за която всички институции мълчат с вярата да бъде заровена и забравена.

Няма никакъв спор, че полицията би трябвало да бъде уважавана, а не атакувана. За което и тя сама би трябвало да постави старания, като стартира да се отнася с идентичен критерий и с властимащите, и с елементарните жители.

Няма никакъв спор, че огромна част от служителите на реда съзнателно си правят работата и с хладнокръвието си предотвратяват ескалация на напрежението.
Няма никакъв спор, че 99% от протестиращите са откровено възмутени от протичащото се в страната и желаят смяна към по-добро, с цел да останат да живеят тук.

Няма никакъв спор, че нито един протестиращ, без значение на коя партия е симпатизант, не би трябвало да бъде заплашван или обиждан.

И няма никакъв спор, че има 1% яки момчета с черни фланелки, които всяка вечер се пробват да провокират и компрометират и двете страни. Както е истина, че има и 1% яки момчета с полицейски униформи, които изкарват експанзията си с побой върху протестиращи.

Въпросът е за какво това се позволява? Агитките са от дълго време известни на полицията. Даже министър председателят сподели, че ги познава. Министерство на вътрешните работи знае и кой им заплаща. Защо тогава тези платени провокатори не са изолирани? Защо не престават всяка вечер да всяват напрежение на площада?

Министерство на вътрешните работи знае и кои са бруталните служители на реда! По-яките, с фешън-опнатите си фланелки нарочно се поставени най-отпред, с цел да сплашват спокойно протестиращите жители. Защо тези агресори не са отстранени и осъдени навреме?

Ако ръководещите не са слепи и имат съвест и морал, за какво не са поели отговорност за скандалните фрагменти? Една оставка може и да не взема решение проблемите, само че е знак, че в тази страна не всичко е изгубено. Че в тази страна полицията пази, а не саботира публичния ред. И се грижи за сигурността на жителите, а не ги пребива неоснователно до безсъзнание. Независимо какви убеждания изповядват те!

*Текстът е от профила на Караджов във " Facebook "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР