Три дни Фондация АДРА - България бе в услуга на

...
Три дни Фондация АДРА - България бе в услуга на
Коментари Харесай

150 души се прегледаха за остеопороза в Мездра

Три дни Фондация АДРА - България бе в услуга на поданици на Мездра, като оферираше проучване на костна компактност. Инициативата бе със съдействието на общинската администрация, където се организираха прегледите. Мениджър планове на фондацията Симеон Гугутков бе прелестно сюрпризиран да откри, че измежду пациентките има единствено няколко случая на понижена костна компактност, което е в границите на естественото. Той го отдава на дребното обитаемо място, където хората могат сами да отглеждат екологично чиста храна – значим фактор за здравето. „ Повечето хора питаха какви медикаменти да вземат, а никой не попита дали и какъв брой вода би трябвало да пие, прави разбор Гугутков, което демонстрира какъв брой сме отдалечени от природосъобразния метод на живот “.
От заболяването са застрашени най-вече хора с невисок обществен статус, самотно живеещи и такива, за които здравната система е далечна и недостъпна, добавя обстановката експертът, като прецизира, че в България има доста такива хора.
Това е причина за идващите действия на фондацията, които възнамеряват за най-бедния район – Северозападна България, прегледи с оборудвана мобилна поликлиника „ Зелена кола за спешна помощ “, както и услуга „ Социален помощник “. Инициативата е планувана за есента.
Мениджър планове на Фондация АДРА изрече благодарности на община Мездра за съдействието и продължи обиколката си из страната – Кюстендил, Кърджали, Нова Загора, Плевен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР