Три длъжностни лица от надзирателския състав на варненския затвор са

...
Три длъжностни лица от надзирателския състав на варненския затвор са
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Варна с подробности за задържаните корумпирани надзиратели

Три длъжностни лица от надзирателския състав на варненския затвор са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура във Варна, удостовери през днешния ден на ексклузивен брифинг окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, съобщи кореспондент на   Varna24.bg .

Обвиненията против тях са нарушение на служебните задължения  за да набират за другиго полза, от което са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия. Със започнатото досъдебно произвеждане под управлението на Окръжната прокуратура във Варна  са подхванати дейности за определяне на обстоятелства и условия и за събиране на доказателства предвид на осъществено закононарушение по работа.

Установени са 6 случая за времето от 31 май до 18 юли тази година, в които длъжностните лица от варненския затвор са освободили нерегламентирано лишен от независимост, като са му разрешили да напусне територията на затворническото общежитие. Затворникът изтърпява наказване отнемане от независимост за период 6 години и 8 месеца по присъда на Пловдивския боен съд за присъединяване в проведена незаконна група, профилирана в обири на коли. Към днешна дата му остават да изтърпи още 4 години и 4 месеца, изясни прокурорът. 

Действията по следствието по досъдебното произвеждане се правят в тясно сътрудничество  и взаимоотношение с управлението на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “ при Министерството на правораздаването, шефа на варненския затвор и ОД на Министерство на вътрешните работи. Разследването е предоставено на екип от двама следователи от Окръжния следствен отдел под управлението на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

След приключване на 72-часовото задържане на тримата чиновници прокуратурата ще реши събраните доказателства с оглед искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража “.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР