Три детски градини в Пловдив ще бъдат санирани и обновени

...
Три детски градини в Пловдив ще бъдат санирани и обновени
Коментари Харесай

Обновяват и санират 3 детски градини в Пловдив, слагат им фотоволтаици

Три детски градини в Пловдив ще бъдат санирани и актуализирани със средства от Норвежката стратегия за енергийна успеваемост. Върху тях ще бъдат сложени и фотоволтаични системи. Детските градини, които ще бъдат преобразени, се намират в ЖР Тракия и в регион " Южен - ДГ " Десислава ", ДГ " Еделвайс " и ДГ " Светлина ". Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, който присъстваше на откриването на огромен новоизграден паркинг в центъра на града.

Общата стойност на средствата по плана е 2 милиона и 340 хиляди, а Община Пловдив ще се включи със съфинансиране от 450 хиляди лева

" Не просто вършим нови детски градини, а обновяваме и санираме старите. Доста пъти съм споделил, че ние не разчитаме единствено на бюджета, а привличаме пари и от други финансови институции. Привлечените пари в Пловдив са 1:5 към външни финансови институции. На 1 лв. на пловдивчани, ние сме привлекли 5 лв. извън, към този момент ще стане и повече. Това не може да ни радва, по този начин би трябвало да се работи. Благодаря на екипа, който е работил по тази стратегия ", уточни Димитров.

Очаква се в най-скоро време да стартират дейностите по осъществяване на плана.

„ И в трите, с изключение на дейностите по обезпечаване на енергийна успеваемост – саниране, корекция на покриви и замяна на дограма, ще бъдат построени и фотоволтаични електроцентрали, които ще обезпечават освен топла вода за дребните ученици, само че и ще създават електрическа енергия “, разясни заместител кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.

По Процедура „ Енергийна успеваемост в здания “ на Министерството на енергетиката са подадени 47 оферти, от които са утвърдени едвам 11, едно от които е на Община Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР