Три деца са пострадали при демонстративно взривяване на граната в

...
Три деца са пострадали при демонстративно взривяване на граната в
Коментари Харесай

Три деца са ранени при демонстрация по повод 1 юни в Силистра

Три деца са потърпевши при демонстративно взривяване на граната в Силистра. Районната прокуратура води досъдебно произвеждане по случая, оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна, съобщи Нова тв.

``
реклама

Днес към 11 часа на стадион „ Доростол “ в Силистра полицията в града е направила проява по залавяне на нарушител по отношение на 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата „ Ваканция, здравей “, която се организира в детски градини и учебни заведения от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на случая са участвали към 300 деца, а регионът е бил отцепен с оглед сигурността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „ Иглика – 2 “, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма заплаха за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е незабавна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е превозено в Русе, защото е с обгаряния сред 10 и 20 % по гърдите, краката и врата.

В момента се прави оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Досъдебното произвеждане се води по член 338, алинея 3 от Наказателен кодекс, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни субстанции аргументи по несъобразителност телесни повреди на едно или повече лица. Предстои назначението на съдебно-техническа и  съдебномедицински експертизи за определяне аргументите за случая.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР