Три десетилетия модерна търговия и развитие - това е равносметката

...
Три десетилетия модерна търговия и развитие - това е равносметката
Коментари Харесай

30 години ФАНТАСТИКО - Събира ни вкусът

Три десетилетия съвременна търговия и развиване - това е равносметката на ФАНТАСТИКО в навечерието на 30-годишния празник на компанията. Започвайки от дребен квартален магазин, през днешния ден веригата има 44 съвременни супермаркета. В годините печели доверието освен на клиентите, само че и на сътрудниците. За първата среща с ФАНТАСТИКО, за първите бизнес договаряния и за усета, който събира, описват Дарина Стоянова, изпълнителен шеф на " Престиж-96 ", Галя Делчункова, търговски шеф на " Дерони ", Тонка Трайкова, създател и ръководещ съучастник в " Карол-Фернандес мийт " (КФМ) и Кирил Вътев, притежател на месопреработвателната компания " Тандем-В ".

Разкажете ни за първата си среща с ФАНТАСТИКО.

 Тонка Трайкова - създател и ръководещ съдръжник в
Тонка Трайкова - създател и ръководещ съдръжник в " Карол-Фернандес мийт " ООД ( КФМ )

Тонка Трайкова: Един от възможностите, за които съм извънредно признателна на ориста, е опцията да срещна и опозная невероятни хора, чийто живот и бизнес трансформираха тази страна. Това са персони, които писаха и не престават да пишат историята на българския частен бизнес и които сложиха началото на частното предприемачество в България. Такива хора са притежателите на ФАНТАСТИКО - семейство Николови и изпълнителният шеф на компанията Светослав Гаврилов. Познавам персонално създателя на веригата Валери Николов и откровено му се удивлявам. Малко са хората като него, които са трансформирали фантазиите си в действителност, а заниманията си в бизнес. Този човек построи империя, не преставайки да свири обичания си рок със своята рок тайфа. За него бизнесът е музика и развлечение и това евентуално е ключът към триумфа на ФАНТАСТИКО. Валери Николов сигурно е въодушевил доста наши сънародници, тъй като е ослепителен образец за това по какъв начин с воля и доста работа ние, българите, можем да се оправяме съвършено в бизнеса. Харесвам емблематичните му думи: " Ако заран се събудиш и не ти се върви на работа, то ти си завършена стопанска единица " - думи, които характеризират безкрайния му работохолизъм.

 Дарина Стоянова – изпълнителен шеф,
Дарина Стоянова – изпълнителен шеф, " Престиж–96 " АД

Дарина Стоянова: Първата ми среща с ФАНТАСТИКО беше по бизнес в края на 90-те години, в зората на модерната търговия в България. Още тогава ме впечатли техният висок професионализъм и упоритост да приложат най-съвременни световни ритейл стандарти в работата си, които по това време не бяха толкоз познати в България.

 Кирил Вътев – притежател на
Кирил Вътев – притежател на " Тандем – В " ООД

Кирил Вътев: Трудно ми е да посоча по какъв начин се случи първата ми среща с ФАНТАСТИКО и по кое време. Спомням си първата среща със Светослав Гаврилов, може би преди двадесет години, след която " Тандем " стана снабдител на комерсиалната верига. Впечатли ме отсъствието на надменност и партньорското му държание. С времето взаимоотношенията ни с ФАНТАСТИКО се развиха в прелестен партньорски дух. Най-голямото преимущество намирам в това, че всички филиали са главно в София, където е и нашата индустриална база. Прекият контакт с всеки от филиалите ни дава опция да се ориентираме в съответните желания на потребителите в другите региони. По този метод имаме изясненост за развиване на индустриалното ни портфолио.

 Галя Делчункова – търговски шеф,
Галя Делчункова – търговски шеф, " Дерони " ООД

Галя Делчункова: Моята първа среща с ФАНТАСТИКО, несъмнено, преди доста години, беше конфликт на шарена и пъстра действителност от разнородни храни, питиета и артикули в еднообразието на едвам прохождаща България и първите ни стъпки към европейския стандарт и разнообразието на живот. Преди доста години, когато за първи път посетих магазин на ФАНТАСТИКО, внезапно попаднах в едно голямо многообразие от артикули, множеството от които виждах за първи път в България. Изумиха ме разновидностите на артикули с разнообразни усети и атрактивни опаковки, по този начин изобретателно и елегантно подредени. Втората ми среща с ФАНТАСТИКО беше още по-вълнуваща и незабравима, това е среща, която продължава и до през днешния ден - запознанството с хората от компанията, трансформирало се в едно чудно другарство, продължаващо и до през днешния ден. Хора с висок дух и отдаденост, самоотверженост и точност, взор в бъдещето, усъвършенстващи комерсиалните обекти и разнообразието от артикули, прескачащи трендовете на времето, с цел да основат уют, улеснение, красиво извършване на покупки и просвета на хранене.

Кои са съществени аргументи за партньорството на вашите компании с ФАНТАСТИКО?

Дарина Стоянова: И " Престиж ", и ФАНТАСТИКО са компании, които са плод на освободения предприемачески дух на българите след рухването на комунизма. Предприемчивост е значима корпоративна полезност за " Престиж " и до през днешния ден, а имам вяра също и за ФАНТАСТИКО. Предприемаческият дух ни кара да влагаме разум, сърце и труд, с цел да вървим напред, да откриваме нови благоприятни условия, на следващия ден да сме по-добри от през днешния ден, да даваме най-хубавото на нашите клиенти и консуматори, да бъдем виновни към нашите чиновници и към обществото, в което живеем. В унисон с мотото за юбилея на ФАНТАСТИКО бих споделила, че ни събира усетът към високия професионализъм, деятелност, иновативност, честност, отдаденост и обич към това, което вършим!

Кирил Вътев: Философията на " Тандем " от първия ни индустриален ден е да не произвеждаме артикули, с които не бихме хранили децата си. Впоследствие осъзнахме, че нашите артикули са желани от консуматори с високи искания към храната, които четат етикетите и схващат написаното на тях. ФАНТАСТИКО се утвърди като фантастично място, където се пресича усетът към положителната храна на производители и консуматори. Ежедневно получаваме справедлива оценка за създаваните от нас артикули от многочислените клиенти на ФАНТАСТИКО.

Галя Делчункова: Основната причина за партньорството ни е общата ни идея и отношение към натурално вкусните и качествени артикули, които предлагаме - ние като производители и ФАНТАСТИКО като комерсиална верига. Удоволствието от взаимната ни работа способства да растем и да се развиваме дружно. Работим дружно от години, тъй като виждаме в лицето на ФАНТАСТИКО положителни сътрудници и експерти.

Тонка Трайкова: " Събира ни усетът " идеално приляга на нашите бизнес връзки от самото тяхно начало. Събра ни стремежът да вършим потребителите щастливи, предлагайки им най-хубавото - било то усет, мирис, чувство, страст. Спомням си, че началото на нашето партньорство стартира с покана за среща в офиса на ФАНТАСТИКО, който по мемоари тогава се намираше на втория етаж над магазин ФАНТАСТИКО в кв. " Красно село ". Заредих два кашона с образци на артикули и се появих на срещата в уречения час. Тогава се срещнах със Светослав Гаврилов, по-късно и с Владимир Николов, който сега е действен президент на ФАНТАСТИКО, и още тогава ужасно си допаднахме. Усетихме се като съидейници в бизнеса и в това, което желаеме да реализираме дружно. На тази първа среща доста се забавлявахме, когато Светослав ми разкри, че персонално господин Валери Николов упорства да стартират работа с КФМ, тъй като извънредно харесва един наш артикул и му е омръзнало да си го купува от други магазини. Така стартира нашето партньорство, което сполучливо се развива повече от 20 години и се надявам това да продължи.

Пазарувате ли от ФАНТАСТИКО и има ли покупка, която няма да забравите?

Кирил Вътев: Твърде постоянно навестявам магазините на ФАНТАСТИКО, тъй като там намирам забавни нови артикули на български производители, които не откривам другаде.

Дарина Стоянова: Случвало ми се е да избавям фамилната вечеря с покупка от топлия щанд на ФАНТАСТИКО. Във ФАНТАСТИКО постоянно пазаря повече, в сравнение с съм планувала, тъй като супермаркетите имат огромен подбор, който ме изкушава. Живея отвън София и нямам магазин на ФАНТАСТИКО наоколо. Но след няколко молби към господин Владимир Николов те към този момент строят магазин, който ще бъде открит напълно скоро. Ето това се споделя внимание към клиента! Пожелавам на целия екип на ФАНТАСТИКО да бъдат здрави, да запазят своята неповторима положителна сила, предвидливост и креативност и да не престават да работят за модернизирането на ритейл средата в България!

Галя Делчункова: Голямото разнообразие от артикули и услуги в магазините на ФАНТАСТИКО дава неограничени благоприятни условия - за вкусна и уютна софра, за специфични мотиви, за другарски срещи. В тях компания " Дерони " предлага богата палитра от разнообразни групи артикули, които могат да задоволят всеки изтънчен усет, да разпрострат кулинарните ви умения и да създадат всеки мотив специфичен и запаметяващ се. ФАНТАСТИКО е българска комерсиална верига, съчетала в себе си уникалност, жанр, великолепие към всеки един подробност, отношение към всеки един клиент, красиво съчетани с разнообразието от хранителни артикули, пъстро кулинарно благосъстояние от целия свят и преплетени потребни и разнородни нехранителни артикули за дома и всекидневието. Фантастично наслаждение от извършването на покупки и вълнуващи кулинарни прекарвания за фантастично всекидневие!

Тонка Трайкова: Невероятно е по какъв начин минаха тези години. В началото беше ентусиазмът. Всички ние се учихме в придвижване, всичко беше ново за нас и всичко беше предизвикателство. Обединихме се обаче към концепцията за положителния усет и в никакъв случай не се отклонихме от нея. ФАНТАСТИКО отваряше магазин след магазин. После стартира възобновяване на старите магазини. Няма да не помни с каква горделивост и вдъхновение Светослав Гаврилов ми сподели първия освежен магазин. Колелото се въртеше все по-бързо и по този начин до през днешния ден, когато ФАНТАСТИКО е към този момент петата по величина верига супермаркети у нас, която е напълно българска благосъстоятелност. Думата, която най-точно характеризира ФАНТАСТИКО, е " разнообразни ". Това не е просто супермаркет, а дом - дом на положителната храна, място, на което можеш да напазаруваш добре селекциониран и изтънчен подбор и да срещнеш хубави хора. Новите магазини са даже доста повече - там под един покрив е събрано всичко, което искаш да купиш или направиш след тежък работен ден или през уикенда. ФАНТАСТИКО търси и намира симбиозата сред положителната храна и положителните хора. Това е стилът ФАНТАСТИКО - не просто храна, а прекарване. Всичко това е допустимо с помощта на екипа на ФАНТАСТИКО и аз им поисквам тази сила да не стихва. Пожелавам им ФАНТАСТИКО да се развива и менажира все по този начин сполучливо в изгода и за наслада както на клиентите, по този начин и на сътрудниците на веригата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР