Три държави - Великобритания, Холандия и САЩ, обвиниха руското военно

...
Три държави - Великобритания, Холандия и САЩ, обвиниха руското военно
Коментари Харесай

Холандия, Великобритания и Австралия с обвинения срещу Русия за кибератаки

Три страни - Англия, Холандия и Съединени американски щати, упрекнаха съветското военно разузнаване в осъществяване на масирани хакерски атаки за подкопаване на демокрацията в разнообразни страни и нанасяне на вреди за милиони евро. Англия назова Русия държава-парий, Холандия разгласи, че е осуетила съветска хакерска против компютърната мрежа на Организацията за възбрана на химическото оръжие.

В същото време Съединени американски щати предявиха обвинявания против 7 сътрудници на съветското военно разузнаване за хакерски атаки против интернационалните антидопингови организации. Целта била дискредитиране на разкритията за държавно спонсорирана съветска допингова стратегия. Канада също разгласи сходни подозрения.

Едва ли е инцидентно - ден, откакто основаната в Хага Организация за възбрана на химическото оръжие завършва с следствието си на опита за отравяне на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия, на 13 април в Холандия са разкрити и експулсирани четирима съветски хакери.

Четиримата руснаци, чиито имена бяха оповестени обществено, са били сътрудници на военното разузнаване - ГРУ.

Били са хванати с шпионско съоръжение в хотел до централата на интернационалната организация.
 Холандия е осуетила съветска хакерска офанзива Холандия е осуетила съветска хакерска офанзива
Холандия е осуетила съветска хакерска офанзива против Организацията за възбрана на химическите оръжия, заяви министърът на защитата Анк Бейлевелд.
ген. Оно Ейхелсхейм, ген. шеф на военното разузнаване на Холандия: Операцията на съветското военно разузнаване против Организацията за възбрана на химическото оръжие е целяла навлизане отблизо разстояние в безжичната ѝ компютърна мрежа.
Според Англия казусът не оставя подозрение в съветското присъединяване в нападението против Скрипал. Лондон разгласи и че има доказателства за акция от хакерски атаки на ГРУ против политически, стопански, медийни и спортни институции в разнообразни страни. Сред целите е била и международната антидопингова организация. В поддръжка на английските обвинявания, в Съединените щати в хакерство бяха упрекнати 7 сътрудници на ГРУ, за които американските управляващи настояват, че са възнамерявали хакерски офанзиви против интернационалните антидопингови организации.
 ​Британски и съветски публицисти разкриха един от нападателите на Скрипал ​Британски и съветски публицисти разкриха един от нападателите на Скрипал
Британски и съветски проверяващи публицисти разкриха същинската идентичност на един от двамата руснаци, обвинени от Лондон в отравянето на някогашния шпио...
 Путин: Скрипал е изменник и пачавра Путин: Скрипал е изменник и пачавра
Владимир Путин назова "предател " и "отрепка " някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, който беше токсичен във Англия. Президентът на Русия направи...

Сред упрекнатите са и четирима, експулсирани от Холандия.
Джереми Хънт, министър на външните работи на Англия: Ще дадем на Русия да разбере, че има алена линия, която не би трябвало да пресича.
В Москва дадоха отговор на обвиняванията с подигравка.
Мария Захарова, представител на съветското Министерство на външните работи: В едно шишенце са забъркали всичко - и ГРУ, и кибершпиони, и кремълски хакери и антидопинговата организация. Някаква адска примес от парфюми. Богатата фикция на сътрудниците ни от Англия няма граници.
Това е следващата ескалация на напрежението в връзките с Русия, откакто на 5 септември Лондон упрекна двама сътрудници от ГРУ за нападението против Скрипал. Англия в този момент се готви да разиска със съдружниците си спомагателни наказания против Русия.
 НАТО и Европейски Съюз поддържаха страните, обвинили Русия в хакерски атаки НАТО и Европейски Съюз поддържаха страните, обвинили Русия в хакерски атаки
В взаимна декларация ръководителите на Европейския съвет Доналд Туск, на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и висшият представител на Европейски...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР