Три четвърти от служителите в Обединеното кралство заявяват, че ще

...
Три четвърти от служителите в Обединеното кралство заявяват, че ще
Коментари Харесай

Трима от четирима британци ще продължат да работят и след 65-годишна възраст

Три четвърти от чиновниците в Обединеното кралство декларират, че ще продължат да работят и след настъпване на 65-годишна възраст. Това сочи изследване на канадската застрахователна компания Life Group. За втора поредна година 72% (или 23 милиона души) от британците се готвят да продължат работа и след пенсиониране. За съпоставяне, през 2016 година този % е 67%, а през 2015-та – 61%.

Почти половината (47%) от тези, които споделят, че чакат да работят откакто навършат 65 години, се готвят да се пенсионират не по-рано от 70-годишна възраст. Близо една пета (17%) чакат да са на възраст над 75 години, когато се оттеглат в подобаващ отдих. Онези, които сега са на възраст 35-44 години най-вероятно чакат да се пенсионират след 75-годишния си рожден ден (27%).

Серия от стопански фактори кара чиновниците да работят по-дълго, сочи застрахователното изследване. Девет на всеки 10 (90%) чиновници в Обединеното кралство настояват, че възходящите разноски за живот са главната причина, заради която те чакат да работят над 65-годишна възраст, като 87% показват като причина и ниската възвращаемост на спестяванията заради дребните лихвени проценти. За 86% от чиновниците различен факт е инфлацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР