Три четвърти от гражданите на Република Северна Македония смятат, че

...
Три четвърти от гражданите на Република Северна Македония смятат, че
Коментари Харесай

Македонците са против промени в Конституцията

Три четвърти от жителите на Република Северна Македония считат, че са задоволително осведомени за това какво съставляват конституционните промени, които страната би трябвало да направи, съгласно подписаната преговорна рамка и множеството от тях се притесняват, че те ще имат отрицателни последствия за страната, демонстрира изследване, показано в предаването Детектор на телевизия Сител, представена от Българска телеграфна агенция.

Според изследването 75,4% от интервюираните споделят, че знаят какво съставляват измененията в конституцията, 60,8% са на мнение, че те ще имат отрицателни последствия за страната, а 54,5% споделят, че конституционните промени няма да имат позитивни последствия за страната.

Проучването на Института за политически проучвания Скопие е извършено в интервала от 2 до 6 май тази година.

Според вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич повода, за тези резултати е дългогодишната политика на опозицията за всяване на боязън и като образец уточни методът, по който е бил признат договорът от Преспа с Гърция.

„ Имахме доста сходна атмосфера, изказвания, че Преспанският контракт води до обезличаване на Северна Македония, че това ще е краят на нашата еднаквост, и че това ще бъде изменничество на страната. Въпреки че и тогава имаше митинги и напрегната атмосфера в Народното събрание, през днешния ден виждаме изгодите “, споделя Маричич.

„ Ако Северна Македония реализира триумф в битката против проведената престъпност и корупцията и вкара функционираща система на върховенството на закона, изискванията ще бъдат доста по-добри и България ще бъде притисната в ъгъла, и ще би трябвало да спре тази политика “, сподели зам.-председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Александър Николовски, който разясни каква е тактиката на опозицията е да се обезпечат по-добри условия в договарянията с Европейски Съюз.

Етикети: РСМ
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР