Три четвърти от германците не приемат мюсюлманския обичай за шумно

...
Три четвърти от германците не приемат мюсюлманския обичай за шумно
Коментари Харесай

Кьолн няма да стане Кайро: викът на мюезина стигна и до Германия


Три четвърти от германците не одобряват мюсюлманския бит за шумно приканване към обичайна петъчна молитва. Това обаче не попречи на премиерата в Кьолн: там за първи път в Германия прозвуча викът на мюезина.

Мюезинът Мустафа Кадер приканва мюсюлманите в Кьолн към молитва

Призивът за молитва на мюезина прозвуча за първи път в петък в Кьолн - от, приключена през 2018-а година. Той не бе насочен от някое от двете внушителни минарета - те са единствено декоративни и кухи. Събитието е привлякло стотици вярващи - възрастни хора, фамилии с дребни деца, само че най-много - млади мъже. Пред " Нойе Цюрхер Цайтунг " (НЦЦ) един от тях споделя, че денят е специфичен за мюсюлманите в. А на отсрещния тротоар двайсетина контрадемонстранти упорстват, че публичното пространство би трябвало да остане идеологически неутрално. 

Призивът продължава даже по-кратко от допустимите пет минути - към две минути и половина. Той може да звучи единствено в петък сред 12 и 15 часа, според договореностите сред общинските управляващи в Кьолн и, към което се числи джамията (заедно с още 900 в цяла Германия). Тя е първата в града, отправила поръчка за обществен апел на мюезина и изпълнила съответните предпоставки за осъществяването му: да не е по-шумен от естествен диалог, т.е. към 60 децибела. Освен това се изисква живеещите в съседство да бъдат известени.

" Стъпка към ислямизацията на Европа "
Редакцията предлага
Нилгун Аканат е пристигнала със фамилията си от Гумерсбах и също споделя, че дефинира деня като специфичен. „ Бих желала да благодаря на хората, които позволиха това. Ние сме тук и с цел да покажем на децата си, че сме добре пристигнали в Германия ", споделя дамата пред „ Зюддойче Цайтунг ".

Критиците на ДИТИБ укоряват обединяването, че е рупор на турската страна и съставлява ползите на консервативния, а не на заинтригувания от интеграция ислям. Поради това берлинският специалист по ислямизма Ахмад Мансур насочи предизвестието, че апелът на мюезина е проява на мощ от страна на политическия ислям. „ Той вдъхва убеденост на консерваторите, които виждат в него значима стъпка към ислямизацията на Европа и ще желаят от ден на ден и повече. "

Представителят на Зекерия Алтуг на собствен ред показва пред НЦЦ, че в действителност градските управляващи на Кьолн не са дали на организацията никакви привилегии. „ В доста по-голяма степен става дума за това да можем да упражним нашето законово право на свободно изповядване на религията - и то по този начин, че то да бъде признато от обществото. "

Три четвърти от германците са против 

Швейцарското издание показва, че в действителност най-големият зложелател на ислямския апел за молебствия е немската Служба за отбрана от нездравословни излъчвания. Като става дума не за друго, а за допустимата мощ на звука - защото в жилищните квартали разпоредбите естествено са по-строги, в сравнение с в индустриалните зони. Към правните въпроси се прибавя и този за приемането от обществото. Именно от тази позиция от множеството джамии в Германия не се насочат апели на мюезини. От допитване, направено през октомври 2021-а година, излиза наяве, че 76 % от германците са срещу апелите на мюезините, единствено 18 % са „ за ".

Католическата черква в Кьолн не изпитва особени опасения по отношение на нововъведението. Монсиньор Роберт Клайне е уверен, че Кьолн няма да се трансформира в Кайро - щом апелите са обвързани със строги наставления. Освен това мюсюлманите имат право да - главният закон им подсигурява свободното изповядване на религията.

АзГ: " Това ще промени града "

В кьолнския градски съвет пък единствените съперници на концепцията са представителите на „ Алтернатива за Германия ". Те считат, че „ това ще промени града ". „ Ислямът ще бъде показан в по-голяма степен - и то единствено на няколко километра от кьолнската катедрала ", споделя представителят на фракцията Кристер Кремер, представен от НЦЦ.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР