Три четвърти от британските компании не са готови за Брекзит,

...
Три четвърти от британските компании не са готови за Брекзит,
Коментари Харесай

Три четвърти от британските компании не са готови за Брекзит

Три четвърти от английските компании не са подготвени за Брекзит, сочи изследване, оповестено от асоциацията Институт на шефовете. Половината от интервюираните близо 1000 ръководители на компании настояват, че сега не могат да се приготвят за Брекзит вследствие на разтърсванията, породени от пандемията от ковид и нуждата от повече детайлности за напускането на Европейски Съюз от Обединеното кралство след края на преходния интервал в края на декември. Една четвърт от интервюираните, най-много от финансовия бранш, декларират, че са подготвени за Брекзит.

Институтът на шефовете приканва за последователно използване в полза на всички на измененията, произлизащи от Брекзит, както и за помощи, с цел да могат дребните и междинни предприятия да имат достъп до експерти и да се приготвят по-добре. Англия разгласи пакет от 750 милиона английски лири (768 милиона евро), предопределени за подсилване на границите на страната, с цел да бъде подготвена за края на преходния интервал след Брекзит в края на годината, напомня Българска телеграфна агенция.

Министърът на английския кабинет Майкъл Гоув акцентира в изявление за пред Би Би Си през уикенда, че Англия ще бъде отвън общия пазар и митническия съюз, без значение дали Лондон и Брюксел ще реализиран съглашение за Брекзит или не. Той загатна за прогрес в договарянията макар разликите, които остават, обяснявайки, че желае да е оптимист, без да е прекалено въодушевен. Правителството ще стартира тази седмица огромна осведомителна акция, с цел да насърчи компании и хора да сграбчат опциите, които съгласно него ще се появят с помощта на излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз. То бе гласувано на референдум през юни 2016 година. Нов кръг договаряния с Европейски Съюз ще се организира в Лондон през седмицата, която стартира на 20 юли, напомня АФП
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР