Три часа спорт през работното време, допълнителни плащания за времето,

...
Три часа спорт през работното време, допълнителни плащания за времето,
Коментари Харесай

Бонуси за спорт на работното място в Швеция

Три часа спорт през работното време, спомагателни заплащания за времето, прекарано във и спомагателна почивка - от ден на ден работодатели в Швеция предизвикват чиновниците си към здравословен метод на живот, написа швейцарският вестник Die Neue Zürcher Zeitung. Здравето на служащите се усъвършенства, само че доброволността на сходни начинания остава под въпрос, разяснява изданието.
Движението има позитивен резултат върху мозъчната активност, концентрацията, паметта, устойчивостта на напрежението и творчеството, споделя шведският основен доктор и психиатър Андерс Хансен. Ръководителят на шведската компания Bjorn Borg Henrik Bunge също се придържа към тази позиция: той е уверен, че чиновниците, занимаващи се с физическа интензивност, покачват продуктивността си във всички сфери на живота и способстват за възстановяване на резултатите на компанията като цяло.
 Лекар поучава по какъв начин да се оправим с следствията от COVID-19 върху организма ни Лекар поучава по какъв начин да се оправим с следствията от COVID-19 върху организма ни
Все повече хора след прекарана коронавирусна зараза са изправени пред постковид синдроми. Как да върнем тялото си към естествените му ф...
Затова всеки петък в 11:00 часа вратите на офиса на Bjorn Borg в Стокхолм са затворени и никой не дава отговор на телефона: цялата компания е ангажирана със спорт. По това време множеството от чиновниците са във фитнеса или се свързват отдалечено от домашния си офис и се потят, до момента в който вършат кросфит, бокс или йога. Чуждестранните дъщерни сдружения на компанията работят по същия метод. Личен треньор следи разнообразието и осъществяването на техните тренировки, съобщи организация Фокус.
В допълнение към платените спортни часове, компанията постоянно е хазаин на лекции на тематики като сън, хранене, ръководство на напрежението и попречване на пострадванията, изясняват от компанията. Както отбелязва вестникът, не е изненадващо, че компанията, известна със скъпите си спортни дрехи и кръстена на именития шведски тенисист, „ е предписала фитнес и здраве “.
Два пъти годишно чиновниците се тестват за устойчивост, мощ и пъргавост. Целта обаче не е да се управляват чиновниците, а резултатите се пазят в загадка. Тестовете се употребяват основно за слагане на нови цели в образованието, написа Die Neue Zürcher Zeitung.
Производителят на спортни обувки Icebug следва сходна политика: компанията отделя три часа седмично за спорт и извършения. Служителите спортуват сами или на групи, в корпоративно студио по йога или в естествения резерват към офиса на компанията. Според изследвания вследствие на това девет от 10 чиновници на Icebug усещат, че силата и продуктивността им са се нараснали и салдото им сред персоналния живот и работа като цяло се е подобрил.
 Ползите от Пилатес, които вършат тренировката източник на здраве Ползите от Пилатес, които вършат тренировката източник на здраве
Пилатесът е подготовка, която употребява дребни повтарящи се извършения за създаване на мощ и еластичност. Въпреки че е прочут като осно...
Калмар Ватен, началник на общински тръбопровод в Южна , не вижда проблем в наложителните спортове и в държавно дружество. Той изпраща чиновниците си на образование от 2007 година и по този метод е един от пионерите в региона на наложителните спортове на работното място.
Причината за този метод са били честите пострадвания от претоварване измежду чиновници, извършващи тежка физическа работа. Освен това водопроводчици и водачи - две изключително рискови професионални групи – демонстрират интерес да се движат повече, защото Калмар Ватен даже е плащал на своите чиновници избрани суми за спортни действия.
Предложението обаче не интересува тези, които могат да извлекат максимума от физическата интензивност и с цел да ги измъкнат от дивана, по тази причина Ватен е направил спортът по време на работа наложителен. Търсещите работа са предупреждавани в обявите за работа, че един час силова подготовка плюс една незадължителна активност ще бъдат незаменима част от работата.
Този метод обаче не е посрещан единствено с възторг, отбелязва швейцарският вестник. Има и такива, които не желаят да спортуват и в символ на митинг пропущат тренировките. Тези дни обаче са в предишното, множеството чиновници имат позитивно отношение към наложителната физическа интензивност и се радват на гратис годишно участие във фитнес клуб. Тези, които по време на постоянни инспекции пропущат своя „ състезателен “ час заради липса на време или мотивация, би трябвало да обяснят. В най-лошия случай те са изправени пред отвод от нарастване на заплатите.
 Най-големите неточности, които позволяваме след спорт Най-големите неточности, които позволяваме след спорт
Колко време е добре да изчакаме след тренировката, преди да седнем на масата и какви храни е добре да консумираме? Може ли да пропуснем...
Както акцентира изданието, такава политика се вкарва освен от угриженост за чиновниците. Шведската страна поема изплащането на обезщетение при съществуване на отпуск по болест от 15-ия ден на болестта - преди този момент работодателят би трябвало да заплаща, затова за него е потребно чиновниците му да са здрави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР