Три билборда постави полицията в Шумен с призив към водачите

...
Три билборда постави полицията в Шумен с призив към водачите
Коментари Харесай

Шумен бори катастрофите и с билбордове

 Втори билборд на пл.  Ст.комисар Ялчън Расим/вляво/ и Фикрет Индже показаха новата самодейност против неразумното шофиране  Единия билборд на кръговото кръстовище на Руски монумент в Шумен
Три билборда сложи полицията в Шумен с апел към водачите за рационално шофиране, без прилагане на мобилни устройства и писане на известия в обществените мрежи. Инициативата на ОДМВР-Шумен против злополуките се осъществя със съдействието на компания „Алкомет“АД. Дружеството е сътрудник в стартиралия м.г. план „Шофирайте рационално. Животът е с преимущество!“

Наличието на билбордове бе оповестено на брифинг в понеделник, а те предизвестяват водачите още от неделя вечерта на три основни точки – на Руски монумент в центъра, на Т-образното кръстовище на пл.“Кристал“ и на основен път Шумен-Русе при 7-ми километър. Ще останат две седмици на тези места, където има централизация на катастрофи, сподели шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

„Подкрепям тази самодейност на полицията, тъй като пребивавам в този град. Като компания се усещаме обществено ангажирани и постоянно се стараем да покачваме стандарта на живот в нашия град“, разгласи Фикрет Индже, ръководител на надзорния съвет на „Алкомет“. Той уточни и една доста персонална причина да бъде съпричастен по тематиката – при инспекция на известие по телефона, до момента в който карал в Истанбул, направил злополука. „За благополучие ударих кола, а не човек, само че от този момент се зарекох да не докосвам мобилния си телефон, когато карам. Животът на хората е доста по-голям от един телефонен разговор“, сподели Индже.

Инициативите сред полиция и компания стартираха още на първия образователен ден, когато бяха отпечатани и раздадени 800 листовки с правила на придвижване на първолаците. После през октомври на водачите бе раздавана брошура с най-често срещаните нарушавания и санкциите за тях. Третата самодейност бяха 1000 брошури за какво водачите не трябва да употребяват мобилния си телефон без устройство „свободни ръце“, до момента в който карат.

Според шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Расим, с помощта на свършеното злополуките понижават. През 2016 година в област Шумен са станали 1001 произшествия, а през м.г. те са с над 30% по-малко – 673. Лошо е, че се резервира броя на жертвите. „Още при започване на м.г. си сложих за цел понижаване на пътния травматизъм с уроци в учебните заведения, профилирани инспекции и с този план. Смятам, че има ефект“, сподели полицейският началник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР