Три български боксьорки ще се бият за титлите на европейското

...
Три български боксьорки ще се бият за титлите на европейското
Коментари Харесай

Три българки ще се бият за титлите на Евро`22 по бокс

Три български боксьорки ще се бият за купите на европейското състезание по бокс за дами в Будва (Черна гора). 

Първа това стори представителката ни при най-леките - в кат. 48 кг, Севда Асенова. Тя се наложи безапелационно срещу ирландката Шанън Суийни с единомислещо решение - 5:0 съдийски гласа.

Така 37-годишната боксьорка от Русе е на своя шести европейски край. Досега тя има две трофеи и три сребърни медала. Освен това е и бронзова медалистка от международното състезание в Истанбул тази пролет. Противничка на Асенова в разногласието за трети европейски връх ще бъде италианката Роберта Бонати. 

На край е и Венелина Поптолева в кат. 52 кг. Тя реализира най-големия триумф в кариерата си, откакто в профил на полуфинала с 5:0 финландка Ема Йокиахо. За купата Поптолева ще се бие в неделя срещу Тетяна Коб (Укр, 34 г.), която е бронзова медалистка от международното през 2010 година, европейска шампионка от 2009-а и притежателка на още два медала от европейски първенства - сребърен (2016) и бронзов (2019).

Третата ни финалистка е Светлана Каменова (57 кг), която също победи с 5:0 през днешния ден своята противничка - гъркинята Олга Пападату. В неделя българката ще излезе в своя втори европейски край след изгубения през 2014 година Съперничка ще ѝ бъде бронзовата олимпийска медалистка от Токио 2020 Ирма Теста (Ит). Съвсем неотдавна Каменова победи италианката - на шампионата за купа " Балкан ".

По-късно довечера на кръга в Будва ще се качи и четвъртата ни полуфиналистка - международната (2014) и трикратната европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) ще се бие с украинката Анастасия Ковалчук.

С обезпечените 4 медала българският тим е челото по брой оценки на Евро 2022 в Будва след отборите на Ирландия (7 медалистки), Украйна (6) и Италия (5). От това какъв брой от медалите ще са златни ще зависи и възможното първо място в крайното отборно нареждане.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР