Три американски самолетоносача бяха насочени към западната част на Тихия

...
Три американски самолетоносача бяха насочени към западната част на Тихия
Коментари Харесай

САЩ събраха безпрецедентно три самолетоносача край Корея

Три американски самолетоносача бяха ориентирани към западната част на Тихия океан, като за първи път 100 000-тонните машини плават дружно през последното десетилетие, оповестява CNN, представена от dnes.bg.

„ Роналд Рейгън ", „ Теодор Рузвелт " и „ Нимиц " са доказателство за неповторимата дарба на американския Тихоокеански флот, отбелязва изданието.

Южнокорейското министерство на защитата съобщи, че трите американски самолетоносача са провели тренировки от двете страни на водите, разделящи Корейския полуостров и Япония. Ученията, които са най-близо до корейското крайбрежие, включват с изключение на американски и южнокорейски кораби.

Наличието на трипластовата американска флотилия в тихоокеански води се счита за сигнал към Северна Корея, че Съединени американски щати няма да бъдат сплашени от продължаващото тестване на нуклеарни оръжия и балистични ракети от Пхенян.

" Изпратихме най-големите самолетоносачи в света (на Корейския полуостров), а също по този начин е ситуирана и нуклеарна подводница ", съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп след идването си в Южна Корея предходната седмица. По време на своето азиатско пътешестване, Тръмп за следващ път прикани Северна Корея да приключи нуклеарната си стратегия.

Пхенян видя американските военни учения като опасност. Държавната корейска централна осведомителна организация съобщи, че наличието на трите самотеносоча е част от " злокобното желание на Вашингтон да поддържа военна надмощие в района ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР