Три 6-годишни деца от Силистра са пострадали при демонстрационно взривяване

...
Три 6-годишни деца от Силистра са пострадали при демонстрационно взривяване
Коментари Харесай

Три деца са ранени при демонстрация с граната в Силистра

Три 6-годишни деца от Силистра са потърпевши при демонстрационно взривяване на граната на стадион в града, съобщи Българска национална телевизия. Няма заплаха за живота им.

Най-тежко потърпевшо е 6-годишно момиченце, което незабавно е превозено в болница в Русе с 8% изгаряния по тялото.

Инцидентът е станал до момента в който полицията в града е правила на стадиона проява по залавянето на нарушител във връзка 1 юни, Деня на детето. Взривената граната е ранила децата, които били на разстояние от 50 метра.

На стадиона е имало повече от 300 девойки и момчета от детски градини от Дулово, Тутракан и Силистра.

Проявата е била заключителна по програмата „ Ваканция, здравей “, която се организира в детски градини и учебни заведения от Дулово, Тутракан и Силистра. Районът е бил отцепен с оглед сигурността на присъстващите.

Осколка от взривената граната е ранила две момченца и едно момиченце от детска градина „ Иглика – 2 “, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма заплаха за живота им.

Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е незабавна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е превозено в Русе, защото е с обгаряния 8% по гърдите, краката и врата.

В момента се прави оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра.

Досъдебното произвеждане се води по член 338, алинея 3 от Наказателен кодекс, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни субстанции аргументи по несъобразителност телесни повреди на едно или повече лица. Предстои назначението на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за определяне аргументите за случая.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР