Трейси МакГрейди в най-добрите си години бе феноменален. Толкова добър,

...
Трейси МакГрейди в най-добрите си години бе феноменален. Толкова добър,
Коментари Харесай

13 точки за 33 секунди - когато Трейси МакГрейди направи невъзможното

Трейси МакГрейди в най-хубавите си години бе свръхестествен. Толкова добър, че един път собственоръчно извоюва успеха за своя отбор Хюстън посредством отбелязване на 13 следващи точки за единствено 33 секунди игрово време. Днес Ти Мак навършва 41 и по този случай е време да си напомним по какъв начин накара Грег Попович и Тим Дънкан да не имат вяра на протичащото се.

Времето на часовника изтичаше при резултат 68:76 за Сан Антонио Спърс и оставащи към 40 секунди до края на дуела. Обикновено 8 точки разлика са съвсем невъзможни да се стопят за толкоз малко време. Началото на опитите на МакГрейди да въодушеви тима си за поврат започнаха с тройка за 71:76 и 35 секунди на таблото.

Последва бърз панер за Спърс, който подвигна разликата до 7, само че невероятна пукотевица от тройката на МакГрейди " като че ли без да желае " откри мрежичката, а също така си изкара и фаул от Тим Дънкан за 4-точково нахлуване. Ти Мак наниза наказателния и по този начин мачът доби конспирация още веднъж. Дънкан осъществя два наказателни при ответното нахлуване, с цел да усили задатъка на " шпорите " на 5 - 80:75 с 16 оставащи секунди.

МакГрейди обаче блестеше още веднъж. Наниза нова тройка, като че ли не му правече усещане, че е защитаван от първокласен бранител като Брус Боуън - 78:80 с 11 оставащи секунди, а публиката усещаше, че е очевидец на нещо велико. Грешка в нахлуване на Спърс, провокирана точно от МакГрейди, който открадна топката от Девин Браун, разреши на " ракетите " да разполагат с основно нахлуване при недостиг от 2 точки.

Трейси се устреми като товарен трен с топката в ръце, опита да порази задачата още веднъж от обичаната си тройка и осъществя победния панер, вдигнал дребното останала аудитория на крайници - 81:80 за Хюстън, пропуск на Тони Паркър и победа за Рокетс.

" Не знам по какъв начин съумях да ги вкарам, тъй като Брус Боуън е най-хубавият бранител, само че волята ми просто излезе нескрито и тя стартира да бележи вместо мен ", споделя Ти Мак на изявлението си след мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР