Трейдър, който от известно време залага срещу консенсусните нагласи, очаквайки

...
Трейдър, който от известно време залага срещу консенсусните нагласи, очаквайки
Коментари Харесай

Мистериозният трейдър 50 cent спечели 200 млн. долара за седмица

Трейдър, който от известно време залага против консенсусните настройки, очаквайки срив на пазара, е съумял да завоюва стотици милиони долари - на фона на високата волатилност през предходната седмица , осведоми CNBC, базирайки се на Macro Risk Advisors.

Индексът на волатилността на Cboe, прочут като VIX, е основен знак за пазарните упования по отношение на краткосрочната волатилност при вариантите на показателя S&P 500. Понякога VIX е именуван и " показателят на страха. "

VIX скочи със 115.6% предишния понеделник, до 37.32 пункта. Дори за малко той набъбна до над 50, което бе най-високото му равнище от август 2015 година

Стойността на показателя през по-голяма част от втората половина на 2017 година бе към или под 10, защото хеджфондовете продължаваха да залагат сполучливо на безпроблемния напредък на пазара... до предходната седмица. Точно тогава губещият залог на този трейдър му се отплати.

" В избран миг той губеше 200 млн. $, като по-голяма част от тях изгубени вечно под формата на награда по изтекли варианти. Тогава трейдърът, прочут като 50 cent, стана 30 cent, защото спря да купува варианти на показателя VIX на цена от 50 цента, откъдето идва и прякорът му, " споделя анализаторът Правит Чинтауонгванич от Macro Risk Advisors.

" В началото на февруари обаче, когато наподобява, че за него ситуацията няма по какъв начин да стане по-зле, то пристигна - спасението. "



Пазарните участници нарекоха трейдъра 50 cent поради неговата или нейната податливост да заплаща по 50 цента за прът варианти на показателя VIX. Прякорът му също по този начин съответствува с този на известния американски рапър Къртис Джаксън.

Кол вариантите са деривативни принадлежности, с които се залага на растеж в цената на съответен показател или скъпа книга, написа profit.bg.

" Купувачът на прът варианти на VIX, който следяхме, най-сетне изкара пари и по какъв начин единствено го направи! При затварянето на пазара на 9 февруари изчислихме, че 50 cent е на облага с близо 200 млн. $, откогато започнахме да следим покупките му/й през януари предходната година, " споделя Чинтауонгванич.

Според анализатора, неговият разбор на облагите и загубите на трейдъра демонстрира, че той или тя не е излязъл от част от позицията си. Той също по този начин счита, че изкупуването на прът варианти не е директен
залог за волатилността, а се употребява за отбрана на порфейл с дълготрайни дълги позиции.

" Ще потвърдим още веднъж, че противоположно на многото сензационни вести, считаме, че 50 cent употребява тази тактика, с цел да хеджира, а не като някакъв
залог за `деня на Апокалипсиса.`

Мистерията към самоличността на трейдъра може би бе разбулена през предходната година от Financial Times. Позовавайки се на четирима източници от банки, които са осведомени със покупко-продажбите, изданието уточни, че това евентуално е Ruffer LLP - фонд, измежду чиито клиенти е и Английската черква.

Засега няма по какъв начин да се разбере дали 50 цента сигурно е закрил/a позицията си и е прибрал облагите. Със сигурност обаче може да се каже, че ситуацията му/й се промени от нежелано до необикновено единствено за няколко дни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР