Тревожността, която изпитваме понякога, не подминава вече никого. При някои

...
Тревожността, която изпитваме понякога, не подминава вече никого. При някои
Коментари Харесай

6 хобита, полезни за укротяване на вътрешното безпокойство

Тревожността, която изпитваме от време на време, не подминава към този момент никого. При някои е по-голяма, при други - по-малка и бързо утихваща, при трети - хронична, от месеци и даже години. 

Съвременните хора търсят способи за битка с нея и всеки самичък открива най-хубавото за себе си средство за противопоставяне. И въпреки всичко, има някои универсални изпитани способи, които ни оказват помощ да се освободим от вътрешното напрежение - заниманията. Бари Сюскинд, лицензиран фамилен терапевт от Съединени американски щати със специализация в превъзмогването на резултатите от напрежението, споделя най-полезните странични занимания за удоволствия пред уеб страницата Bustle. Те са следните: 

Рисуване или отразяване посредством писане (в дневник, блог). Щом почувстваме огромен вътрешен стрес, Сюскинд поучава да се изключим от обществените мрежи и да дадем изява на вътрешния създател в нас - художник, създател. Освен това той счита, че не е неприятна концепция хората, които страдат от доста безпокойствие, да изтрият приложенията на обществените мрежи от телефоните си. Вместо да влагат часове в прегледи на Twitter/ Instagram/ Фейсбук, той предлага да опитат нещо изобретателно - да рисуват, пишат или друго. Това би имало лековит резултат. 

Четене за наслаждение, гледане на доста забавен сериал . Доказано е от психолозите, че един от най-ефективните способи да заличим от мозъка си краткотрайно личните паники е като стартираме да се вълнуваме какво се случва с други хора - без значение дали те са действителни, или кино герои и литературни облици. 

Прекарване на време на открито. Разходките измежду природа и излизането от вкъщи са лечебни, както знаем - в тях има доста потребна композиция от придвижване и излагане на слънце и чист въздух. Препоръчва се излизане от вкъщи за през целия ден - планинска разходка, каране на велосипед, даже наблюдение на птици и други животни или каквото и да е друго отвън дома - това са работещи способи за справяне с депресията. Излизането на открито за разходки всеки ден ще усъвършенства умственото здраве даже повече. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР