Тревожно ниският нальот на летците застрашава безопасността на полетите и

...
Тревожно ниският нальот на летците застрашава безопасността на полетите и
Коментари Харесай

Държавният глава се тревожи заради ниския нальот на летците ни

Тревожно ниският нальот на летците заплашва сигурността на полетите и сигурността на страната . Това сподели президентът Румен Радев в авиобаза " Граф Игнатиево ", където участва на деня за високопоставени посетители на интернационалната летателна подготовка " Тракийска пепелянка 2020 ".

Той съобщи, че с цел да бъде решен казуса би трябвало да има дейности. Той съобщи, че тази година нальот е най-нисък от доста години насам.

Като провокации пред българските Военновъздушни сили и Министерството на защитата президентът Радев дефинира обезпечаването на всички нужни условия, с цел да може новият военен аероплан F-16, за който България към този момент е платила предплатено, да се одобри, вкара в употреба и да носи бойно дежурство.
 Годината е най-критичната за авиацията ни, сигнализира президентът
Годината е най-критичната за авиацията ни, сигнализира президентът

След два часа, прекарани в правосъдната зала

По думите му до застъпване на бойно дежурство по защита на въздушното пространство с новите самолети ни разделят още дълги години и би трябвало да се направи нужното, с цел да може българското небе да продължи да се охранява от български летци с български самолети.

Трябва да получим още осем самолета, би трябвало да се разгърне цялата тази инфраструктура, наземно съоръжение, образование , начална употреба тук и едвам тогава ще може да носим пълноценно бойно дежурство с новите изтребители, разяснява още президентът. Това съгласно президента ще се случи не по-рано от 2025-2026 година и то без да става дума за окомплектоването на цяла ескадрила.

Румен Радев напомни, че е разговарял с управлението на Министерството на защитата, на Щаба на защитата и на командването на Военновъздушни сили по отношение на сформирането на офис F-16 към Министерството на защитата за минимизиране на риска за тази стратегия.
 Все още нямаме нужната изправна авиационна техника съгласно Радев
Все още нямаме нужната изправна авиационна техника съгласно Радев

Държавният глава прикани за по-енергични ограничения от МО

Президентът акцентира, че интернационалното обучение е скъпо, тъй като актуалните въздушни интервенции са извънредно комплицирани и развиването на просвета, тактики, техники и процедури за тяхното водене изискват колосални запаси, с които България не разполага. По думите на Румен Радев учението ще способства и за това нашите летци и авиационни експерти да придобият умения и познания на високо равнище.

Международната летателна подготовка " Тракийска пепелянка - 2020 " се организира от 14 до 25 септември 2020 година във въздушното пространство на България. В взаимните полети са включени 11 вида авиационна техника от Военновъздушните сили на България, Гърция, Канада, Румъния и Съединени американски щати, които оперират от 7 разнообразни военни летища. В дейностите са включени и три вида зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската войска.

Припомняме, че през октомври 2015 година с мотив - непоследователна политика за стабилизиране на бойната авиация и противоречие непознати самолети да охраняват българското небе. В следствие тази оставка бе оттеглена, с цел да я подаде месеци по-късно и да влезе в политиката. Неведнъж обаче водачът и политикът Радев е упорствал, че нальотът би трябвало да се усили.
 Със 100 млн. лв. строим писти за новите изтребители Ф-16
Със 100 млн. лв. строим писти за новите изтребители Ф-16

Те ще се употребяват и от сегашните бойни самолети във Военновъздушни сили

News.bg припомняме още, че на 10 юли 2019 година министрите от кабинета " Борисов-3 " утвърдиха, договорите отидоха в Народното събрание за ратификация. Сделката не бе утвърдена от Българска социалистическа партия, " Воля " и " Атака ".

На 15 юли държавното управление актуализира бюджета поради закупуването на изстребителите.В законопроекта се планува и с 1,829 милиарда лева до 2,228 милиарда лв..

На 23 юли за покупка на осем изтребителя Ф-16. Мотивите на президента бяха настояването стратегическите решения, свързани с защитата и националната сигурност да се взимат с необятен консенсус и поддръжка.

След това Радев посочи, че в договорката, реализирани в това число и с подражаване на нов дълг, слагат под въпрос опциите за краткотрайно обезпечаване на на самолетите.

На 26 юли, в Народното събрание бе върху четирите закона за придобиване на изтребителя Ф-16 от Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР