Тревожните разтройства се превръщат във все по-често срещано явление в

...
Тревожните разтройства се превръщат във все по-често срещано явление в
Коментари Харесай

Храните и напитките, които засилват тревожността

Тревожните разтройства се трансформират във все по-често срещано събитие в международен мащаб , изключително в последните месеци. Много е мъчно да направляваме сходни положения, изключително в случай че нямаме поддръжка и вярната помощ.
 Пандемията, тревогата в резултат на COVID-19 и границите на естественото й изпитване
Пандемията - тревожим ли се повече от естественото

Как да разберем дали не прекаляваме

Ако стресовите обстановки или друго потискани контузии и усеща могат да отключат тревогата, то има други фактори, които непрестанно я подхранват, даже да не подозираме за това. Сред тях е и храненето . А ето кои са храните и напитките, които е добре да заобикаляме, в случай че се усещаме по-тревожни от нормалното.

Алкохол

Уж го пием, с цел да се отпуснем и да се оправим с паниките, а в действителност резултатът е тъкмо противоположният. Той трансформира равнищата на серотонин и невротрансмитерите в мозъка и по този метод ускорява тревогата. Затова е добре да останем трезви и по-спокойни.
 Снимка 476658

Кофеин

Ако пием по една кафе дневно, няма проблем. Но в случай че дозата ни е по три да вземем за пример, то тогава обикновено да се усещаме по-изнервени и тревожни. Кофеинът понижава равнищата на серотонин и води до депресивни положения.

Изкуствени подсладители и рафинирана захар

Разбира се, няма по какъв начин да се откажем изцяло от захарта, само че намаляването на нейната консумация ще понижи и признаците на тревога. Захарта във високи дози провокира внезапни смени на настроенията, усложнения в сърдечната активност, отмалялост и компликации в концентрацията.

Глутен

Дори да нямаме назадничавост към него, е добре да бъдем деликатни, в случай че страдаме от тревожни разтройства, тъй като е потвърдено, че той ускорява техните прояви, предава.
 Снимка 484099

Преработени храни

Тук описът е много дълъг, а концепцията е, че през колкото по-дълга обработка е минал един артикул, толкоз повече непотребни и нездравословни неща се съдържат в него. А учените нееднократно предизвестяват, че здравето на червата е директно обвързвано с нашето прочувствено и психологично положение.

Млечни артикули

Тук обстановката е същата, както с глутена. Може да нямаме нетърпимост към лактоза, само че разнообразни проучвания потвърждават, че потреблението на млечни артикули може да ускори признаците на тревога. Смята се, че повода е в усложненията, които настъпват в храносмилателната система по време на тяхното преправяне.

Пържени храни

Те освен са сложни за преправка, само че имат и дребна хранителна стойност. Те са нездравословни освен за сърцето и талията, само че и за мозъка ни.
 Снимка 306531

Газирани питиета

Те освен са с високо наличие на захар и изкуствени подсладители, само че и огромна част от тях съдържат аспартам. А той има свойството да блокира производството на серотонин в мозъка и да води до признаци като тревога, главоболие, промени в настроението, бодърствуване и така нататък
 Шоколадът, краставиците, тиквените семки и храните, които ни оказват помощ да се оправим с тревогата
Храните, които ни оказват помощ да се оправим с тревогата

Вкусно и потребно

Плодови сокове

На пръв взор ни наподобяват като по-полезната опция на газираните питиета. Истината обаче е, че те съдържат огромно количество глюкоза и фруктоза - естествени захари, които се откриват и в плодовете. Там обаче са в композиция с фибри, които контролират равнищата на кръвна захар. Те се повишават доста, когато консумираме сок от кутия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР