Тревожни са сигналите. Потвърждава се, че има търсена ескалация на

...
Тревожни са сигналите. Потвърждава се, че има търсена ескалация на
Коментари Харесай

Маринов: Не бомбички, а самоделни взривни устройства са хвърлени снощи

Тревожни са сигналите. Потвърждава се, че има търсена ескалация на митинга и целенасочена борба с полицията. Взривени са две самоделни взривни устройства. Един човек е паднал в резултат на гърмежа. Когато служители на реда се притекли на помощ, тълпата е тръгнала против тях. Хвърляна е и алена багра. Имало е и течност, с аромат на ацетон.
Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред депутатите от Народното събрание във връзка снощните провокатори на антиправителствените митинги.

Припомняме, че късно нощес няколко души хвърлиха бомбички по полицията и направиха опит да щурмуват постройката на някогашния Партиен дом. Бяха спрени от жандармерия. Пострадаха и жители. Камъни и бутилки са хвърляни по служителите на реда. Протестиращите се разграничиха от провокаторите.

Вътрешният министър Младен Маринов разяснява в Народното събрание и инспекцията за полицейско принуждение против протестиращи, отбелязвайки, че към момента няма резултати от нея и не може да даде спомагателна информация.

Работата по случая продължава, акцентира Младен Маринов. Постоянно са получавани данни за екзалтираност и за групи с провокатори, като Маринов напомни и брифингите на Столична дирекция на вътрешните работи, които са предупреждавали.

“Потвърждавали се данните за организация за нарушение на публичния ред и за офанзива върху служителите на реда. Полицейските чиновници не са там, с цел да бъдат поругавани”, акцентира Маринов и прикани да се стачкува спокойно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР