Тревожна статистика у нас - за първите 6 месеца на

...
Тревожна статистика у нас - за първите 6 месеца на
Коментари Харесай

България и Швейцария обединяват усилия в борбата срещу трафика на хора

Тревожна статистика у нас - за първите 6 месеца на 2018 година прокуратурата проверява 33 случая на трафик на хора. На този декор българските жители не престават да бъдат една от водещите групи, които стават жертва на трафиканти за трудова или полова употреба.


Това стана ясно по време на конференция, отдадена на българо-швейцарска стратегия за предварителна защита. Според последния отчет на Европейската комисия записаните жертви на територията на Европейския съюз са малко над 15 000. 67% са взели участие в трафик за полова употреба.
Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора: България и Швейцария сплотяват своите старания в битката против трафика на хора. Данните на федералната полиция сочат, че българите са третата група във връзка с трафика на хора - 17% от всички жертви. Това са данните от 2012 година През последните години седем са българките разпознати като жертви на трафик в Швейцария. Това може би не ви се коства доста, само че да си представим, че зад тези числа стоят човешки ориси. То тогава картината е по-внушителна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР